e-books

 | 

Cadeauboeken

 | 

HumorDe ziel surft offline

De ziel surft offline
Frank Adam

Het gedachteboekje De ziel surft offline biedt een Tao van leven, liefde, geluk, seks, roem, rijkdom, depressie, zelfmoord & sterven.  Het bevat toasts bij de geboorte, weetjes over het zijn, sms-jes bij vriendschap, spreuken voor op de werkvloer, advies voor wijs bankieren, formules voor echte liefde, commentaren bij porno, felicitaties bij ontslag, muurslogans bij zelfmoord, tweets aan het hiernamaals…  300 en enige aforismen wijzen de lezer een weg voor elke bestemming, en een bestemming voor elke weg.;

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
DSM

DSM
Peter de Wit

De tijd dat je als arts iemand simpelweg gek kon verklaren ligt ver achter ons. Tegenwoordig is iedereen speciaal. De gekken eisen allemaal hun eigen etiketje, maar ook normale mensen willen niet meer normaal zijn. Wat moeten psychiaters en psychologen met deze ontwikkeling? Dokter Sigmund heeft hiervoor een diagnostische bijbel gecreëerd die collegas wereldwijd een handvat geeft om hun patiënten te helpen: De Sigmund Methode. Een rijk geïllustreerd naslagwerk waarin alle geestelijke aandoeningen van anorexia tot het zappsyndroom behandeld worden. www.sigmund.nl De Sigmund Methode zal gelijktijdig verschijnen met de Amerikaanse publicatie van Diagnostic and Statistic Manual of Mental Disorders (DSM-5). Hoewel het verschijnen van DSM-5 een historische gebeurtenis zal zijn op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg, kan het niet vergeleken worden met de impact die De Sigmund Methode zal hebben op zowel patiënten als hulpverleners.

EPUB versie: ePub 2


Euro 9.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Eddies wondere wereld
Peter Crauwels

Op een mooie, zwoele zomerse dag ergens halverwege de donkere middeleeuwen, vertrekken de norse Eddie de Ridder op het Zwarte Paard en zijn klungelige maar trouwe schildknaap Unlucky Frank op reis. Ze wensen de Kruistochten te vervoegen en zo mee te gaan vechten in een oord dat 'het Oosten' genoemd wordt, althans daar gaan ze vanuit. Hun tocht verloopt echter moeizamer dan verwacht, niet enkel omwille van de talloze vreemde figuren die onderweg hun pad kruisen. Die ontmoetingen lopen niet altijd gunstig af en het is maar de vraag of het bonte gezelschap dat 'Oosten' ooit zal vinden ...

EPUB versie: ePub 2


Euro 8.50


Voorraad: Direct te downloadenAantal  
Garage Champion Oscar
Armand Hillaert

Oscar Champion is een opportunist. In Aarschot, Vlaams Brabant, baat hij een garage uit en is de gewiekste zakenman van het gezellige provinciestadje. De zaken draaien goed, zelfs met enkele 'ongelukjes', tot hij begint samen te werken met enkele verdachte leveranciers en de problemen zich beginnen op te stapelen. Dit drijft hem tot wanhoop onder het toezicht van zijn bazige vrouw. Lees hoe hij bijna al zijn problemen oplost. Na het autobiografische 'Hoe doen ze het?' en de thriller 'Inbraak verzekerd' is de roman 'Garage Champion Oscar' een zeer luchtig verhaal van Armand Hillaert met een knipoog naar onze gekke samenleving.

EPUB versie: ePub 2


Euro 8.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Gelukkig gescheiden

Gelukkig gescheiden
Benn Flore

Twee oude mannen in New York zijn beiden na 40 jaar gescheiden en platzak. De spilzieke George is blij toe. De zuinige Harold juist niet. Ze delen noodgedwongen een flat en hebben nog meer met elkaar gemeen: Ze moeten in korte tijd nog iets van hun leven maken. Stelen willen ze niet, maar geld van de maffia? Tragikomische avonturen roman, over geluk en ongeluk.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Maximum rede en bullshit (E-boek)

Maximum rede en bullshit (E-boek)
Patrick De Witte

Hersenspinsels uit de scherpe pen van (pdw) Columnist Patrick De Witte, beter bekend als (pdw) trekt het rolluik van zijn klachtenloket open. Met cynisme en bijtende humor beschrijft hij zijn dagelijkse en pijnlijk herkenbare 'ergernissen des levens'. Taalgrappen, oneliners, langere en kortere columns wisselen elkaar in speedtempo af. Stuk voor stuk oneerbiedige, ongebreidelde en provocerende observaties, tirades en overpeinzingen, royaal gelardeerd met ongenadige scherts en spot Alle 'kankers' van onze maatschappij bewerkt (pdw) met kattenstaarten, waarna hij ze in een zout bad onderdompelt: politici, de media, de Porsche van Prins Laurent, Jan Lul maar ook 'levende standbeelden', dragers van camouflagebroeken of mensen die het woord 'amai' te vaak gebruiken... Niemand ontsnapt aan de puntige toorn van (pdw).

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 11.99


Voorraad: Direct te downloadenAantal  
Spoedeisende humor

Spoedeisende humor
Henny Krab

Spoedeisende humor bevat een verzameling van opmerkelijke, ontroerende, kolderieke en schokkende uitspraken van patiënten die in de loop der jaren een Amsterdamse spoedeisende hulp bezochten. Samen met haar collega¿s noteerde Henny Krab deze uitspraken in ¿het Rariteitenboek'.


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 7.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Taal was echt heel saai!

Taal was echt heel saai!
Haver

De Nederlandse taal is op veel punten oud en soms zelfs een tikkeltje saai. Kan dat niet anders? Ja hoor, makkelijk zelfs! We poetsen de taal gewoon even op en laten zien dat spelen met taal leuker is dan spelen met je slimme smartphone #pleonasme. Niet zelden zijn spreekwoorden, uitdrukkingen en gezegdes al honderden jaren oud of achterhaald. Door de opkomst van het internet en de social media wordt er ruimte geboden voor nieuwe spreekwoorden, uitdrukkingen, metaforen en grappen. Want staan de beste stuurlui vandaag de dag nog wel aan wal of kunnen we beter zeggen dat de beste voetballers en coureurs achter hun Playstation zitten? Kortom: het is tijd voor wat nieuwe taal. De taal van het verleden, maar dan gebaseerd op het heden. Verder laat dit boek zien dat spelen met taal veel leuker is dan het spelen van Candycrush of Wordfeud. Taal is immers niet saai. In tegendeel. Want iemand die naar de opticien toe moet veel sterkte toewensen is toch best leuk? En hoe gaat een blinde eigenlijk om als deze een product 14 dagen op zicht krijgt? En iemand de `kolere toewensen is toch zo 1849? Waarom wensen we vandaag de dag niet iemand een woekerpolis toe? De nieuwe taal in Taal was echt heel saai spreekt meteen tot de verbeelding. Eigenlijk is een must voor iedereen die wel eens taal gebruikt. Inderdaad, voor iedereen dus.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 7.99


Voorraad: Direct te downloadenAantal  
Verba volant, scripta manent (E-boek)

Verba volant, scripta manent (E-boek)
Gerd de Ley

Leuk cadeauboek met Latijnse spreuken Verba Volant, scripta manent verklaart 300 bekende en minder bekende Latijnse citaten - van Augustinus tot Vergilius. Naast de vertaling van elke spreuk wordt vaak ook een historische situering opgenomen of een leuk weetje. Hier en daar wordt ook een gebruiksaanwijzing toegevoegd om de spreuk in het dagelijkse leven te kunnen toepassen. Via een handig trefwoorden- en auteursregister vind je de gepaste spreuken makkelijk terug.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 7.99


Voorraad: Direct te downloadenAantal  
Wie de zon in het water ziet schijnen, heeft de hemel onder

Wie de zon in het water ziet schijnen, heeft de hemel onder
Jan de Bas

Een aforisme is een pittige spreuk met diepgang die meestal relativeert en vaak poëtisch en grappig is. Jan de Bas is er een meester in. Deze uitgave bevat zeshonderd aforismen over God, geloof, vrouwen, hoop, voetbal, liefde, politiek, taal, vrede, beeldende kunst, geluk, de kerk, wielrennen, filosofie, onderwijs, dieren, geschiedenis, naastenliefde, Sinterklaas en nog veel meer. Wie door deze bundel bladert, merkt al snel dat de aforismen van Jan de Bas mensen van alle leeftijden aanspreken. Als God een containerbegrip is, zet ik mijn geloof bij het grofvuil. Liefde maakt van een oude matras een hemelbed. De economie van het genoeg betekent genoegen nemen met het feit dat je te veel hebt. Geen kerk zo klein of God past er in.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 7.99


Voorraad: Direct te downloadenAantal  
30 ways to save your ass in English

30 ways to save your ass in English
Buffi Duberman

'I'm an excellent guitarist; I've been playing with myself at home since I was 6.' De gênantste taalblunders zitten in een klein hoekje. Overal ter wereld wordt Engels gesproken en wie denkt dat beter te kunnen dan de Nederlander? In de praktijk barst ons taalgebruik in het Engels echter van de (kleine) fouten die tot de meest ongemakkelijke situaties kunnen leiden. Buffi Duberman, Nederlands bekendste taalcoach, geeft al jaren Engelse les aan befaamde artiesten, politici en zakenlui. Want hoewel je het misschien niet zou vermoeden: ook zij kunnen soms best een beetje hulp gebruiken. In 30 Ways To Save Your Ass In English laat Buffi ons de meest lachwekkende Engelse taalblunders zien die Nederlanders kunnen maken. Maar dat is niet alles: ze vertelt ons ook waarom het zulke blunders zijn en - niet onbelangrijk - hoe je kunt voorkomen ze ooit (weer) te maken. Dus ga jij op reis en moet je Engels spreken, spreek je veel Engels voor je werk, of wil je gewoon heel hard lachen en vooral zorgen dat jou nooit hetzelfde overkomt? Let Buffi save your ass! Buffi Duberman is al jaren Nederlands meest geliefde en bekende taalcoach. Ze geeft les aan veel bekende artiesten, politici en CEO's van multinationals en werkt als docent op de Rockacademie. In 2009 schreef ze Rock Your English!, waarin ze Engelse lessen geeft aan de hand van songteksten. 'Ze spreekt [...] met een grapdichtheid waar een stand-up comedian een puntje aan kan zuigen. Een audiëntie bij Buffi is als een warm bad, je wordt er knetterblij van.' - De Volkskrant 'Buffi is totally crazy, maar ik hou van haar!' - Tim Knol (zanger) 'Alle leren, ook het leren van de Engelse taal, doet pijn: niets voor niets. Maar wat is het fijn wanneer die pijn wordt verzacht door teacher Buffi met haar fijne methodes.' - Jan Marijnissen (politicus)

EPUB versie: ePub 2


Euro 8.50


Voorraad: Direct te downloadenAantal  
Voelt u zich verder ook ziek of gezond ofzo?

Voelt u zich verder ook ziek of gezond ofzo?
Hans Hamer

De plaats van handeling lijkt op de spreekkamer van een dokter, maar het is allemaal namaak; een namaakspreekkamer en een namaakpatiënt. Maar de dokter is geen namaakdokter. Het is een coassistent, zelfs een junior coassistent een juco. Deze dokters in de dop doen wel hun best om dokter te zijn, maar soms lukt het nog niet zo goed in dit stadium van de opleiding. Welkom in de keuken op het moment dat deze jonge dokters er al minstens drie jaren studie op hebben zitten. Het vlees is al een beetje gegaard, maar nog niet eetbaar. In dit vierde jaar krijgen de studenten in verschillende sessies gesprekstechnieken gedoceerd, met tien tot twaalf junior coassistenten per groep. 'Voelt u zich verder of ziek of gezond of zo?' is een verslag over wat er letterlijk werd gezegd door de dokters in spe. Docent Hans Hamer hield jarenlang een logboek bij en pikte daaruit de geestigste voorvallen. Gelukkig hadden die studenten nog een paar jaar te gaan, voordat ze op de mensheid werden losgelaten. `Tja, dan eh, nou, eh, kunt u voor mij ook precies aangeven en eh, omschrijven hoe uw ontlastingspatroon precies in elkaar zit? (Nee, deze vraag loopt niet, even opnieuw, dit moet ook korter kunnen) `Eh, eh Ik bedoel, kunt u mij uw ontlasting ook aangeven? Gelukkig ging de patiënt hier niet op in.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 7.99


Voorraad: Direct te downloadenAantal