e-books

 | 

Kunst

 | 

Kunst algemeen

Volgende >>


Andy Warhols roadtrip


Deborah Davis

Artikelcode: 9789402305777Andy Warhols roadtrip
PRODUCT INFORMATIE
Product
e-books
Formaat
ePub met digitaal watermerk.
Deze e-books worden voorzien van een watermerk beveiliging. Hierbij wordt het e-book gemarkeerd met zichtbare (uw naam op iedere pagina) en onzichtbare kenmerken
ePub versie
ePub 2
Bestandsgrootte
8297 kb
Pagina's
276
Categorie
e-books-Kunst algemeen
Uitgever
Meulenhoff Boekerij B.V.
Imprint
J.M. Meulenhoff
Kopieerrechten
Het kopiëren van (delen van) de pagina's is niet toegestaan
Printrechten
Het printen van de pagina's is niet toegestaan
Voorleesfunctie
De voorleesfunctie is ingeschakeld
Druk
1
ISBN13
9789402305777
ISTC
100035676
Subtitel
Van New York tot L.A.: de reis die zijn ideeën en kunst radicaal veranderde
Verschijningsdatum
29-3-2016Beschrijving

In 1963 maakt Andy Warhol een roadtrip van New York naar L.A., over Route 66. Warhol, als dromerig kind al gefascineerd door filmsterren, is door Dennis Hopper uitgenodigd voor een Hollywood-feestje. Hij staat op het punt om door te breken – het was de periode van de Campbell-soepblikken en de Marilyn Monroe-zeefdrukken – en tijdens zijn reis wordt Warhol geïnspireerd door de vele billboards met reclame in felle kleuren. In L.A. ontmoet hij Peter Fonda, Marcel Duchamp, Elizabeth Taylor, Elvis Presley en Frank Sinatra; onderweg ziet hij rednecks, kunstenaars, dichters en hippies. Stuk voor stuk maken ze een onuit-wisbare indruk op hem.
De trip markeert de overgang van Warhols status als marginaal kunstenaar naar zijn nieuwe rol als koning van de pop art. Kortom: als de Andy Warhol zoals we hem nu kennen.
Deborah Davis schreef met Andy Warhols roadtrip zowel een prachtig portret van de kunstenaar vlak voor zijn doorbraak, als een verhelderend beeld van het Amerika van de jaren zestig: het tijdperk waarin moderne kunst radicaal veranderde.
 


EPUB versie: ePub 2Euro 14.99
Voorraad: Direct te downloaden


Aantal