e-books Engels

 | 

Geschiedenis

 | 

ArcheologieAmsterdam archaeological studies / Divine interiors

Amsterdam archaeological studies / Divine interiors
Eric M. Moormann

'Divine Interiors' is een onderzoek naar de aankleding van Griekse en Romeinse heiligdommen met wandschilderingen. Machtige marmeren façades, beeldhouwwerken en schilderingen speelden een belangrijke rol in het aanzien van deze monumenten. Terwijl de officiële tempels, die met de steden of de staat waren verbonden, meestal een plechtige maar sobere uitstraling hadden, waren de gebouwen die gericht waren op meer volkse uitingen van religiositeit juist bont beschilderd. Scènes uit het leven van de vereerde godheid, aanhangers en beoefenaren van de cultus, planten en dieren konden de bezoekers van deze heiligdommen in hogere sferen brengen. Het valt op dat er in de uitgestrekte Grieks-Romeinse wereld veel overeenkomsten te vinden zijn tussen vaak ver van elkaar gelegen tempels. De muurschilderkunst kende net als andere kunstvormen stijl- en smaakveranderingen, maar die hadden wel overal dezelfde uitstraling. Eric M. Moormann is hoogleraar Klassieke Archeologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Zijn onderzoek bestrijkt de kunst en kunstnijverheid van de hellenistische en Romeinse wereld, vooral in verband met de stadscultuur uit deze periode.


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 34.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Amsterdam Archaeological Studies / Villa Landscapes in the R

Amsterdam Archaeological Studies / Villa Landscapes in the REen origineel, multidimensionaal perspectief op de sociale, economische en culturele functie van villa's in het Romeinse rijk. Deze bundel biedt een synthese van recent onderzoek naar villa's en villalandschappen in de noordelijke provincies van de Romeinse wereld. Thema's die aan bod komen zijn onder meer de economische basis van door villa's gedomineerde landschappen, rurale slavernij, stadplattelanddynamiek, de rol van monumentale graven in villalandschappen, zelfrepresentatie en de levensstijl van villa-eigenaren. Het boek geeft een origineel, multidimensionaal perspectief op de sociale, economische en culturele functie van villa's in het Romeinse rijk. - Nico Roymans is hoogleraar in de West-Europese archeologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij is auteur van het boek 'Ethnic identity and imperial power. The Batavians in the Early Roman Empire en Ethnic Constructs in Antiquity' - Ton Derks is wetenschappelijk medewerker voor Romeinse archeologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij is auteur van het boek Gods, temples and ritual practices in Roman Gaul en samen met Nico Roymans auteur van 'Ethnic identity and imperial power en Ethnic Constructs in Antiquity'


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 34.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Guts and Brains

Guts and BrainsWaarom hebben wij zulke grote en energie-vretende hersenen? Van de Neandertalers tot de Homo Sapiens

Hoe kunnen we ons zon energie-vretend orgaan permitteren als hersenen, en hoe deden Neandertalers dat, hun brein was immers minstens zo groot als dat van de moderne mens? In deze bundel behandelen vooraanstaande onderzoekers de verwevenheid van belangrijke variabelen in deze, bijvoorbeeld de relatie tussen dieet en hersengrootte bij primaten, tussen dieet en sociale organisatie, en tussen grote, dure hersenen en de sexe-gebonden arbeidsverdeling bij hedendaagse jagers-verzamelaars.

De bijdragen in 'Guts and Brains' laten zien dat kleine veranderingen in het dieet van onze verre voorouders grote gevolgen hadden voor hun manier van leven en uiteindelijk ook voor die van de moderne mens. Daarmee geeft de bundel ons niet alleen een beter inzicht in de levenswijze van vroege mensachtigen maar ook in die van die eigenaardige primaat die wij Homo sapiens noemen, onze eigen soort.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 30.75


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Landscape biographies

Landscape biographies'Landscape Biographies' explores the long and complex histories of landscapes from personal and social perspectives. As an essential part of human life-worlds, landscapes have the potential to absorb something of people's lives, works, and thoughts. But landscapes also shape their own life-histories at different timescales, transcending human life-cycles and generating their own temporalities and rhythms. It comes as no surprise, therefore, that the co-scripting of landscapes and people figures prominently in the (auto-)biographical works of writers and attracts the interest of geographers, archaeologists, historians, and anthropologists. This has even resulted in a new genre in landscape research, rapidly gaining in popularity, under the heading of 'landscape biography'. In 'Landscape Biographies', twenty geographers, archaeologists, historians, and anthropologists investigate the diverse ways in which landscapes and monuments have been constructed, transmitted, and transformed from prehistory up to the present, from Manhattan to Shanghai, from Iceland to Portugal, and from England to Estonia. Among the authors are distinguished scholars like Gísli Pálsson, Cornelius Holtorf, Joshua Pollard, and Mark Gillings.


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 98.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal