e-books

 | 

Spannende boeken

 | 

AvonturenromanBedrog in het Midden-Oosten

Bedrog in het Midden-Oosten
Thomas Rafik

Er gebeurt tussen 2006 en 2011 zeer veel in het Midden-Oosten. Israël haalt er elke dag het nieuws, maar de rest van de wereld weet dat vaak niet. Er zijn te weinig concurrerende buitenlandse media om ervoor te kunnen zorgen dat de rapportering over de conflictgebieden voldoende objectief en neutraal is. Er is veel bedrog in de Westerse berichtgeving over het Midden-Oosten. Thomas, de reporter, heeft de gegevens gebundeld: de realiteit is vaak heel anders dan we geloofden. Waarom gaan Hezbollah, Palestijnen, Libanon, Syrië, Iran en ook anderen in het Midden-Oosten soms zo tekeer tegen Israël?

EPUB versie: ePub 2


Euro 9.75


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Ben Hur
Lew Wallace

Als Juda Ben-Hur, een joodse jongen uit Jeruzalem, na een aantal jaren zijn Romeinse jeugdvriend Messala weer spreekt, merkt hij dat die erg veranderd is en wil hij niets meer met hem te maken hebben. Maar dan vindt er een ongeluk plaats waarbij een belangrijke gouverneur bijna om het leven komt. Messala verraadt zijn vriend en doet het voorkomen alsof Ben-Hur een aanslag wilde plegen. Ben-Hur wordt veroordeeld tot werk op het galei van de consul Arrius. Tijdens een zeeslag redt hij het leven van Arrius, die hem rijkelijk beloont en hem zijn vrijheid teruggeeft. Na jaren op de galeien gewerkt te hebben, keert Ben-Hur terug naar huis en heeft hij zijn zinnen op wraak gezet.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Choemoes en erwtensoep

Choemoes en erwtensoep
Sara Ahron

Israël en het Midden-Oosten! Ze zijn altijd in het nieuws. Wil je er meer van weten? Dan is dit leuke en ontroerende boek iets voor jou. Laat je meevoeren in het boeiende en verhelderende levensverhaal van hoofdpersoon Lisa Cohen. Van militaire dienst in Israël tot terreurbestrijding in Europa, het komt allemaal voorbij. Tegelijkertijd maak je kennis met alle prachtige landen en culturen die de regio rijk is.

EPUB versie: ePub 2


Euro 8.50


Voorraad: Direct te downloadenAantal  
De laatste der Mohicanen

De laatste der Mohicanen
James Fenimore Cooper

Amerika, 1757, de zevenjarige oorlog. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk strijden volop om de Noord-Amerikaanse koloniën, terwijl de inheemse indianenstammen soms partij kiezen en meevechten. Twee dochters van de Engelse bevelhebber trekken door de wildernis naar het fort van hun vader waarbij vijandelijke indianen voortdurend op de loer liggen. Als het fort valt en de dochters ontvoerd worden door een indianenstam, zetten hun vrienden een reddingsactie op touw. Onder de vrienden zijn ook de laatste twee leden van de Mohikanenstam…

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
De stuurman van het lot

De stuurman van het lot
Rick Vermunt

Dagmar Karlsson is een taalhistoricus aan de Universiteit van Stockholm, die zich specialiseert in de noordse talen. Ze is een intelligente, onafhankelijke vrouw, die over een scherpe tong beschikt waarmee ze poogt zich in een door mannen gedomineerde wereld te redden. Op een veiling komt ze met de financiële hulp van de bibliothecaris van de Nationale- en Universiteitsbibliotheek van Reykjavik in het bezit van de tot dan onbekende in de oude Futhark, runentekens, opgetekende vijfde codex van de IJslandse monnik Snorri Sturluson. De voorwaarde die aan deze cofinanciering verbonden wordt is dat de universiteit van Reykjavik een wetenschapper stuurt om de codex gezamenlijk op zijn echtheid te onderzoeken. Deze afgevaardigde, Gunnar Gudmundson een vermaard talenwonder met grote kennis van de oude runen, brengt een stenen tablet met zich mee dat hij van zijn baas, die onder de naam Nál Farbáuti Laufey door het leven gaat, gekregen heeft. Nál Farbáuti en Gunnar houden er een verborgen agenda op na: zij willen de codex gebruiken om de runentekens op het tablet te kunnen ontcijferen. Wat Gunnar niet beseft is dat hijzelf ook wordt gebruikt. Nál Farbáuti wil de runensteen gebruiken voor een duister doel, namelijk de apocalypse, en daar heeft hij Dagmar en Gunnar bij nodig. Wat volgt is de klassieke strijd tussen goed en kwaad in een wereld die niet van ons is, of toch wel?
Euro 9.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Het verleden ontwaakt

Het verleden ontwaakt
Ger Croese

Deel 5: HET VERLEDEN ONTWAAKT Met veel moeite banen onze helden zich een weg door de jungle... Hun inspanning wordt beloond, maar er volgt een onverwachte tegenslag, een van hun kameraden loopt in een onbekende val. en het lijkt bijna onmogelijk hem op tijd te bevrijden... Uiteindelijk blijkt de mysterieuze vermelding in de Dagboeken, nog verrassender te zijn dan iedereen had gedacht... Om de kostbare vondst in veiligheid te brengen wordt nog een lastig karwei... Ze krijgen daarbij echter onverwachte hulp... Een uiterst intelligente vrouw krijgt een bijzondere band met een van de expeditieleden, de gevolgen zijn verrassend... Ook onze dagboekenschrijver maakt wonderlijke zaken mee. Samen met zijn Portugese kameraden belandt hij in een bloedige strijd tussen de inheemse volken. Ze staan hun gastheren bij en niet zonder succes... Wie zijn toch die Goddelijke bondgenoten van hun tegenstander...?


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 10.00


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
IJzige vlucht

IJzige vlucht
Stiny Huizing

Voor het eerst gaat de Superbird, een ultramodern vliegtuig, vanuit Schiphol met passagiers de lucht in. De bestemming is Seoel. Er gaat van alles mis tijdens de vlucht en uiteindelijk stort het toestel neer in de Alpen. De overlevenden weten niet waar ze zich bevinden. Door de uiteenlopende karakters zijn aanvaringen onvermijdelijk. Hoe zich aan te passen in deze onverwachte situatie en de aandacht op zich te vestigen? IJzige vlucht is een meeslepend boek dat met vaart is geschreven en onverwachte wendingen kent. Zoals we van de auteur gewend zijn, is ook dit verhaal doorspekt met spanning en humor. Schrijven is een passie van Stiny Huizing. Daarnaast houdt ze van lezen, tekenen en sport.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 7.95


Voorraad: Direct te downloadenAantal  
Ivans missie

Ivans missie
Casper van de Watering

Er valt een kernbom op de aarde. De verwoestingen zijn enorm. Kort daarna crasht een ruimteschip niet ver van de plaats waar de bom gevallen is. Astronaut Ivan verkeert in een shocktoestand, maar ziet toch kans zijn ruimteschip te verlaten. Hij komt in contact met mijnwerkers, die opgesloten zitten in een oude kopermijn. Ivan lijdt aan geheugenverlies en kan zich de crash, en wat daarvoor gebeurd is, niet herinneren. Nadat de mijnwerkers en Ivan gered zijn, begint er een uitgebreid onderzoek. Olga, een medisch assistente neemt het voor Ivan op. De ernstig zieke Ivan wordt geen rust gegund. Er vindt een mysterieuze ontvoering plaats. Na een wilde klopjacht weet Ivan toch aan zijn ontvoerders te ontkomen. Ivans geheugen komt langzaam terug. Hij maakt deel uit van een groep kerningenieurs, die op Mars een ondergrondse basis heeft opgezet. Hij blijkt gemanipuleerd te zijn door een tirannieke leider. Heeft Ivan de kernbom uit zijn ruimteschip geworpen? Wie zijn de geheimzinnige ontvoerders? Welk complot zit hierachter? Stukje bij beetje komt de waarheid aan het licht. In een ultieme poging om de onzichtbare vijand uit te schakelen wordt een militaire missie naar Mars voorbereid. Ivan gaat mee. De basis wordt gevonden, maar ook daar heeft zich een ramp voorgedaan. --------------- Ivans Missie is een avontuurlijk verhaal voor jong en oud. De hoofdpersoon komt uiteindelijk terecht in een politiek krachtenspel van de twee grootmachten op aarde. De ondertoon van het verhaal is serieus: de enorme gevaren voor de mensheid als kernwapens in handen komen van de verkeerde persoon.

EPUB versie: ePub 2


Euro 7.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Leandro

Leandro
Marjan Tulp

Uit liefde voor het paard besluiten Julia, Yana en Maria een probleempaard te kopen en te helpen. Het wordt hun gezamenlijke project. Hoofdredacteur Julia schrijft over het paard in het magazine Galop, paardenfluisteraar Yana traint het paard en osteopaat Maria behandelt hem. Het paard dat op hun pad komt is Leandro, een vijfjarige Akhal-teke-schimmelhengst, die in zijn geboorteland Turkmenistan in keiharde omstandigheden leefde en daar diepe trauma's aan overhield. De drie vrouwen vallen op zijn bijzondere ogen, die enorme wijsheid uitstralen. Zijn pezige lijf is gebouwd om te lopen, hij doet niets liever dan rennen. Gedrieën gaan de vrouwen met Leandro aan de slag. Met Leandro komen ze in spannende avonturen terecht... Een verhaal in drie delen: Leandro vindt, waarin hij zijn trauma's te lijf moet gaan. Leandro wint, waarin hij Alwin treft, de man die een grote rol in zijn leven als endurancepaard gaat betekenen. In deel drie, Leandro verbindt, komt hij in levensgevaar. Nederlands 225 pagina's Vrije Uitgevers, De augustus 2013

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
MIG - 25

MIG - 25
Cees van Groningen

In juni 1965, op het heetst van de koude oorlog, dringt een voor het Westen onbekend Russisch vliegtuig het luchtruim van de staat Texas in de Verenigde Staten binnen. Bij dit incident, waarbij de Rus met zijn vliegtuig neerstort en om het leven komt, is de Nederlandse vlieger Justus VanEven betrokken. De CIA probeert het ongeval in de doofpot te stoppen en daagt VanEven voor de krijgsraad. Samen met een bevriend journalist tracht VanEven de waarheid te achterhalen en de wandaden van de CIA aan de kaak te stellen. Een verslag van een bizar en mysterieus incident.


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 10.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Morgen gebeurt het

Morgen gebeurt het
Peter Langendam

Morgen Gebeurt Het beschrijft de middelbare schooljaren van een jongeman, die opgroeit in de jaren zestig. Nederland is verzuild, in opbouw en staat aan de vooravond van grote maatschappelijke veranderingen. Tijdens die veranderingen ontdekt de hoofdpersoon hoe de boel in elkaar zit, zijn seksualiteit, de hypocrisie en het onrecht dat mensen wordt aangedaan. Deze spannende en ontroerende roman geeft een goed beeld van die tijd, waar men weet van moet hebben om het hedendaagse Nederland te kunnen begrijpen.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Tussen hoop en wraak
Eewoud Koolmees

Noord-Ierland, jaren negentig. Het multi-partijenoverleg, het Goede Vrijdagakkoord en de toenadering stussen IRA, Sinn Fein en protestanten brachten na zeventig jaar 'troubles' slechts een breekbare vrede, een wankel evenwicht tussen hoop en wraak. Tegen deze achtergrond ontmoeten we de jonge Gerry Hill die wordt meegesleept in een brute aanslag, de gewetenloze IRA-moordenaar Frank Pearce, de tot op het bot verdeelde protestantse familie McAnnaly, en de voormalige SAS-agent John O'Neill die vol wraak terugkeert naar Noord-Ierland om zijn verraders de genadeslag toe te brengen. Een verhaal over haat en geweld, maar ook over hoop op een betere toekomst.

EPUB versie: ePub 2


Euro 6.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Vermist in Noord-Korea

Vermist in Noord-Korea
Jan Vermeer

Jae is een jonge, ondergrondse kerkleider in Noord-Korea. Problemen in het christelijk netwerk zorgen ervoor dat hij gescheiden raakt van zijn vrouw en kind. De Noord-Koreaanse inspecteur Park is hem op het spoor en gebruikt daarbij Jaes zoon als lokaas. Kan Jae zijn gezin redden of zijn ze zoals veel andere christenen definitief vermist in Noord-Korea? In Vermist in Noord-Korea neemt Vermeer ons mee naar een duister land waar christenen in het geheim Jezus Christus proberen te volgen en vaak onmenselijke keuzes moeten maken. Jan Vermeer (1978) is journalist, schrijver en spreker, en werkzaam voor Open Doors. Van zijn debuutroman Kameraad Zhang werden wereldwijd meer dan 25.000 exemplaren verkocht. 'Wat een belangrijk boek! Wat hier wordt beschreven, gebeurt nu, vandaag, bij mensen van vlees en bloed! Lees, bid en geef het boek door.' Henk Stoorvogel - schrijver, voorganger VEZ en leider 4e Musketier 'Dit boek geeft de lezer een goed beeld van de situatie van vervolgde christenen in Noord-Korea. Van harte aanbevolen!' Anne van der Bijl oprichter Open Doors 'Noord-Korea heeft een bijzondere plaats in het leven van ieder die geraakt is door christenvervolging. Jan Vermeer zet onze Noord-Koreaanse broeders en zusters scherper op ons netvlies: hij tekent hun leven en hun lijden, zowel in honger, verdrukking en zwaard als in de ervaring van de liefde van Christus.' Piet Vergunst - algemeen secretaris Gereformeerde Bond

EPUB versie: ePub 2


Euro 7.50


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
De spiegel van Ise

De spiegel van Ise
Ben Midland

William Sandwell, een beroemde in Japan werkzame Amerikaanse hoogleraar wordt door de politie van zijn werk gehaald als hij ervan verdacht wordt, betrokken te zijn bij een geval van harakiri. De rituele zelfmoord wordt in verband gebracht met een diefstal van een met een mythe omgeven Keizerlijk relikwie. De mythe bestaat uit de eeuwenoude veronderstelling dat zich op de achterzijde van de spiegel een inscriptie bevindt in een niet-Japans schrift. Sandwell krijgt om zich te rehabiliteren de opdracht om samen met Catherine Yamazaki de spiegel terug te vinden. Wanneer de spiegel uiteindelijk wordt teruggevonden doen ze een schokkende ontdekking.

EPUB versie: ePub 2


Euro 15.50


Voorraad: Direct te downloadenAantal  
De feeks van Montpezat

De feeks van Montpezat
Wim Beunderman

Naast de liefde in Armands hart, groeide woede. Een woede die op bepaalde momenten zijn ziel beheerste, die hem in zijn macht nam. Dan zonderde hij zich af van iedereen en trok hij de bergen in naar de enorme kloof, de Canyon van Verdon. Daar schreeuwde hij zijn woede uit naar de wereld, alleen de wereld hoorde hem niet. Zijn stem werd meegenomen door de wind die door de Canyon waait. Armand moet leven met het feit dat zijn vader door een onbekende op gruwelijke wijze is vermoord. Hij hoort vaag iets over de achtergronden, maar krijgt er nooit helemaal vat op. Zijn oom Alex, eens zijn grote beschermer, heeft er ook mee te maken. Maar ook diens rol blijft onduidelijk. Hij vindt troost en steun in de armen van zijn grote liefde, Tamar. Een vrouw waar menigeen bang voor is, maar ze brengt Armand tot zijn ware zelf. In dit spannende verhaal, vol verwikkelingen, wordt langzamerhand duidelijk wat de hoofdpersonen beweegt en drijft. En hoe zij een speelbal dreigen te worden van de machtigen die in het verleden hun strijd gestreden hebben. Wim Beunderman toont zich in zijn debuutroman een getalenteerd verteller. Hij weet de aandacht moeiteloos vast te houden en zet een ingenieus verhaal vol passie en verdriet neer.

EPUB versie: ePub 2


Euro 8.50


Voorraad: Direct te downloadenAantal  
David Balfour

David Balfour
Robert Stevenson

David Balfour, misleid en verliefd begint op het moment dat het beroemdere boek van Robert Louis Stevenson eindigt - met Balfour in Edinburgh, ??koud en berouwvol bij het kantoor van de British Linen Company. Vanaf daar begint een onstuimige reeks avonturen die onze gelijknamige held achtereenvolgens doen stranden op een afgelegen eiland, reizen door Nederland en Frankrijk, waar hij vecht voor zijn leven met zijn oude kameraad Alan Breck, en ondertussen kans zien om verliefd te worden op de pittige en mooie Catriona, kleindochter van de beruchte 'Highland Rogue', Rob Roy.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
De muiterij op de Bounty

De muiterij op de Bounty
John Barrow

Op 23 december 1787 vaart het schip Bounty uit, met William Bligh als gezagvoerder. Op 28 april 1789 breekt er muiterij uit en wordt Bligh met een aantal lotgenoten op een open boot gezet. De lotgevallen van Bligh en van de muiters laten zich als een roman lezen.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Old Shatterhand / 1

Old Shatterhand / 1
Karl May

Het eerste deel van de beroemde trilogie over Old Shatterhand.
De Duitse schrijver Karl May (1842-1912) schreef vanaf 1893 een serie verhalen die in het Wilde Westen van de Verenigde Staten spelen, te beginnen met de trilogieën over Winnetou en Old Shatterhand.
De avonturen van de twee vermaarde vrienden, Winnetou en Old Shatterhand, gaan verder. Old Shatterhand is de bloedbroeder van Winnetou, opperhoofd van de Apachen. Samen strijden zij voor een vreedzame wereld in de ontluikende Verenigde Staten van eind 19e eeuw. De twee beleven spannende avonturen in Mexico en Noord-Amerika en krijgen te maken met ruige pelsjagers, beroemde 'westmannen' en rivaliserende indianenstammen.


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Old shatterhand / 2

Old shatterhand / 2
Karl May

Het tweede deel van de beroemde trilogie over Old Shatterhand.
De Duitse schrijver Karl May (1842-1912) schreef vanaf 1893 een serie verhalen die in het Wilde Westen van de Verenigde Staten spelen, te beginnen met de trilogieën over Winnetou en Old Shatterhand.
De avonturen van de twee vermaarde vrienden, Winnetou en Old Shatterhand, gaan verder. Old Shatterhand is de bloedbroeder van Winnetou, opperhoofd van de Apachen. Samen strijden zij voor een vreedzame wereld in de ontluikende Verenigde Staten van eind 19e eeuw. De twee beleven spannende avonturen in Mexico en Noord-Amerika en krijgen te maken met ruige pelsjagers, beroemde 'westmannen' en rivaliserende indianenstammen.


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Old shatterhand / 3

Old shatterhand / 3
Karl May

Het derde deel van de beroemde trilogie over Old Shatterhand.
De Duitse schrijver Karl May (1842-1912) schreef vanaf 1893 een serie verhalen die in het Wilde Westen van de Verenigde Staten spelen, te beginnen met de trilogieën over Winnetou en Old Shatterhand.
De avonturen van de twee vermaarde vrienden, Winnetou en Old Shatterhand, gaan verder. Old Shatterhand is de bloedbroeder van Winnetou, opperhoofd van de Apachen. Samen strijden zij voor een vreedzame wereld in de ontluikende Verenigde Staten van eind 19e eeuw. De twee beleven spannende avonturen in Mexico en Noord-Amerika en krijgen te maken met ruige pelsjagers, beroemde 'westmannen' en rivaliserende indianenstammen.


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Winnetou / 1

Winnetou / 1
Karl May

Het eerste deel van de beroemde trilogie over Winnetou.
De Duitse schrijver Karl May (1842-1912) schreef vanaf 1893 een serie verhalen die in het Wilde Westen van de Verenigde Staten spelen, te beginnen met de trilogie over Winnetou.
Winnetou, het opperhoofd van de Apachen, ontmoet Old Shatterhand, die landmetingen verricht voor de aanleg van een spoorbaan. Winnetou beschouwt Old Shatterhand in eerste instantie als zijn vijand, maar andersom is dit niet het geval. Old Shatterhand redt het leven van de indiaan zelfs meerdere keren en de twee sluiten een bloedbroederschap.


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Winnetou / 2

Winnetou / 2
Karl May

Het tweede deel van de beroemde trilogie over Winnetou.
De Duitse schrijver Karl May (1842-1912) schreef vanaf 1893 een serie verhalen die in het Wilde Westen van de Verenigde Staten spelen, te beginnen met de trilogie over Winnetou.
Winnetou, het opperhoofd van de Apachen, ontmoet Old Shatterhand, die landmetingen verricht voor de aanleg van een spoorbaan. Winnetou beschouwt Old Shatterhand in eerste instantie als zijn vijand, maar andersom is dit niet het geval. Old Shatterhand redt het leven van de indiaan zelfs meerdere keren en de twee sluiten een bloedbroederschap.


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Winnetou / 3

Winnetou / 3
Karl May

Het derde deel van de beroemde trilogie over Winnetou.
De Duitse schrijver Karl May (1842-1912) schreef vanaf 1893 een serie verhalen die in het Wilde Westen van de Verenigde Staten spelen, te beginnen met de trilogie over Winnetou.
Winnetou, het opperhoofd van de Apachen, ontmoet Old Shatterhand, die landmetingen verricht voor de aanleg van een spoorbaan. Winnetou beschouwt Old Shatterhand in eerste instantie als zijn vijand, maar andersom is dit niet het geval. Old Shatterhand redt het leven van de indiaan zelfs meerdere keren en de twee sluiten een bloedbroederschap.


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal