<< Vorige - Volgende >>


De kunst van de versmelting / The art of blending


J.C. Coenen

Artikelcode: 9789071301919De kunst van de versmelting / The art of blending
PRODUCT INFORMATIE
Product
e-books
Formaat
Adobe PDF met Adobe DRM
ePub versie
nvt
Bestandsgrootte
12691 kb
Pagina's
80
Categorie
e-books meertalig-Bouwkunde
Uitgever
VSSD
Imprint

Kopieerrechten
Het kopiëren van (delen van) de pagina's is niet toegestaan
Printrechten
Het printen van de pagina's is niet toegestaan
Voorleesfunctie
De voorleesfunctie is uitgeschakeld
Druk
Heruitgave
ISBN13
9789071301919
ISTC
100033038
Subtitel

Verschijningsdatum
31-10-2009Beschrijving

De kunst van de versmelting
Jo Coenen concludeert dat we in de laatste decennia sociaal en cultureel in een ongekende dynamiek terecht zijn gekomen als gevolg van digitalisering, globalisering, commercialisering, individualisering, etc. Dit gaat gepaard met een enorme drang naar het nieuwe en tegelijkertijd een sterke behoefte aan houvast en een beweging om het bestaande te bewaren. Deze twee tendensen van dynamiek en van behoud botsen, terwijl ze als dualiteit elkaar juist kunnen versterken en samen fantastische resultaten kunnen opleveren. Belangrijk is het denken vanuit transformatie en continu teit; het denken vanuit het bestaande en daar het nieuwe op laten aansluiten.
Het onderzoeksprogramma van (r)MIT, waar Jo Coenen de wetenschappelijke leiding over voert, functioneert in het middelpunt van het huidige debat in de architectuurwereld. Tweederde van de opdrachten aan Nederlandse architecten heeft betrekking op transformaties, van de verbouwing van een woonhuis tot en met complexe opgaven met betrekking tot integrale stedelijke vernieuwing. De ingrijpende verandering van het opdrachtenpakket van de architect en het steeds complexer worden van de beroepspraktijk vragen om een nieuwe vorm van ingenieurskunst: de kunst van de versmelting.
Inhoud
09 Inleiding
13 Observaties en overwegingen
29 Analyse en remedie
31 Herdefini ring in (r)MIT
31 De kunst van de versmelting
44 Modificatie
47 Interventie en de bevordering van de bouwkunst
63 Transformatie
71 Actieprogramma en kenniscentrum
75 Tot slot
78 Noten
Over de auteur
Prof. ir. Jo Coenen (1949) is wetenschappelijk directeur van (r)MIT, Kenniscentrum voor Modificatie, Interventie en Transformatie van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Als architect leidt Jo Coenen drie architectenbureaus: in Amsterdam, Maastricht en Berlijn. Bekende ontwerpen van zijn hand zijn onder andere het NAi in Rotterdam, het C ramiqueterrein te Maastricht, de Kunstcluster te Tilburg, de Vestedatoren te Eindhoven en de restauratie van het Glaspaleis te Heerlen. Jo Coenen was Rijksbouwmeester gedurende de periode 2000 tot 2004. Hij kreeg in 2004 een eredoctoraat van de Open Universiteit Nederland. Deze publicatie is de ge llustreerde weergave in het Nederlands en in het Engels van de oratie die hij uitsprak bij het aanvaarden van het ambt van hoogleraar Restauratie aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft.
[Nederlands en Engels]
http://www.vssd.nl/hlf/f020.htm


Euro 15.00
Voorraad: Direct te downloaden


Aantal