e-books

 | 

Kunst

 | 

Fotografie, film, video als kunstvormenDocumentaire nu! / Reflect 4

Documentaire nu! / Reflect 4Hedendaagse strategieën in fotografie, film en beeldende kunst

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 14.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Kerala - India
Don Muschter

Reisfotograaf Don Muschter toont fotobeeld van ontmoetingen met mensen en sferen. Zijn reisfotografie geeft een heerlijke impressie van de werelden die hij bezocht. Ook geeft de uitgave een indruk van een stijl van fotograferen. Ter inspiratie! Don over zijn reis naar de Kerala-regio in zuid-westelijk India: "Dit land heeft prachtige mensen. Veel mensen, ook. India is een land dat zich niet laat vangen. Het is zo groots, zo surrealistisch, zo ... veel. Magisch en ongrijpbaar. Beeldschoon en keihard. Haar kleuren en geuren zijn ongeëvenaard. Het is een land dat je tot waanzin kan drijven. En tot de diepste inzichten brengt. Ik heb getracht een vleug van India, en Kerala in het bijzonder, te vangen."


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Lipstick en smeerolie
Jack Delano

Lipstick en smeerolie. Vrouwen in de Amerikaanse oorlogsindustrie. Kleurenfoto's 1941-1943. Het is fotografie op de grens van propaganda en journalistiek. Maar de tijdens de Tweede Wereldoorlog in opdracht van de Amerikaanse overheid gemaakte portretten van fabrieksarbeidsters zijn vooral verbluffend mooi. Nadat Japan de Verenigde Staten de oorlog in had gesleurd en miljoenen mannen onder de wapenen gingen, vulden Amerikaanse vrouwen massaal de opengevallen arbeidsplaatsen in de industrie op. Het Office of War Information stuurde fotografen het land in om het fenomeen te documenteren. Van de honderden foto's die dat opleverde was een groot deel in kleur. Voor dit boek werden zo'n 75 van die kleurenplaten geselecteerd: van documentair tot glossy, van vuile vingers tot gelakte nagels. Dat de fotografen de realiteit van de werkvloer in meerdere of mindere mate naar hun hand zetten, is in één oogopslag duidelijk. Zouden de vrouwen die Alfred T. Palmer in de Douglas vliegtuigfabriek fotografeerde werkelijk in kleurige vrijetijdskleding aan propellers hebben staan sleutelen? Het is moeilijk voor te stellen. Palmers foto's en die van zijn collega's Jack Delano en Howard Hollem dienden een propagandistisch doel. Ze moesten de Amerikaan ervan overtuigen dat het belangrijk was om een bijdrage te leveren aan de oorlogsindustrie. Tegelijk zijn de portretten van de fabrieksarbeidsters buitengewoon fraai. Vooral Palmer verstond de kunst om mens en machine in geraffineerde composities samen te brengen, en zijn voorkeur voor een spaarzame belichting geeft zijn werk vaak een zweem van vervreemding.
Euro 8.49


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Reisfotografie
Don Muschter

Vissers en hun vrouwen vormen een grote liefde van reisfotograaf Don Muschter. Zowel stoer als kwetsbaar, zijn ze. Don blijkt altijd welkom bij vissers en echtelieden, overal ter wereld. Heeft hun gastvrijheid en openheid te maken met de zee? Don is, door de lens van zijn camera, op zoek naar het geheim. Een serie fotobeeld van deze bijzondere mensen toont Muschter in deze reisfotografie-special.


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 2.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Reisfotografie
Don Muschter

Reisfotograaf Don Muschter toont fotobeeld van bijzondere ontmoetingen met mensen. Zijn reisfotografie geeft een heerlijke impressie van de werelden die hij bezocht, met name van de mensen die hem -al was het maar heel even- deel uit lieten maken van hun bestaan. Ook geeft de uitgave, de vierde uit de serie, een indruk van een stijl van fotograferen. Ter inspiratie! Don over zijn reisfotografie: "Dat vangen van een moment, van een emotie. Het feit dat ik toegelaten wordt, een gevoel zie of deel; en dat ik het kan en mag fotograferen. Dat is wat ik als fotograaf doe, dat is wat ik wil".


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 7.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Reisfotografie
Don Muschter

Reisfotograaf Don Muschter toont fotobeeld van bijzondere ontmoetingen met mensen. Zijn reisfotografie geeft een heerlijke impressie van de werelden die hij bezocht, met name van de mensen die hem -al was het maar heel even- deel uit lieten maken van hun bestaan. Ook geeft de uitgave, de derde editie uit de serie, een indruk van een stijl van fotograferen. Ter inspiratie! Don over zijn reisfotografie: "Dat vangen van een moment, van een emotie. Het feit dat ik toegelaten wordt, een gevoel zie of deel; en dat ik het kan en mag fotograferen. Dat is wat ik als fotograaf doe, dat is wat ik wil".


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 7.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Reisfotografie / 1 Ontmoetingen met mensen

Reisfotografie / 1 Ontmoetingen met mensen
Don Muschter

Reisfotograaf Don Muschter toont fotobeeld van bijzondere ontmoetingen met mensen. Zijn reisfotografie geeft een heerlijke impressie van de werelden die hij bezocht, met name van de mensen die hem -al was het maar heel even- deel uit lieten maken van hun bestaan. Ook geeft de uitgave een indruk van een stijl van fotograferen. Ter inspiratie! Don over zijn reisfotografie: "werk Dat vangen van een moment, van een emotie. Het feit dat ik toegelaten wordt, een gevoel zie of deel; en dat ik het kan en mag fotograferen. Dat is wat ik als fotograaf doe, dat is wat ik wil".


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 3.25


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Reisfotografie / 2 Ontmoetingen met mensen

Reisfotografie / 2 Ontmoetingen met mensen
Don Muschter

Reisfotograaf Don Muschter toont fotobeeld van bijzondere ontmoetingen met mensen. Zijn reisfotografie geeft een heerlijke impressie van de werelden die hij bezocht, met name van de mensen die hem -al was het maar heel even- deel uit lieten maken van hun bestaan. Ook geeft de uitgave een indruk van een stijl van fotograferen. Ter inspiratie! Don over zijn reisfotografie: "Dat vangen van een moment, van een emotie. Het feit dat ik toegelaten wordt, een gevoel zie of deel; en dat ik het kan en mag fotograferen. Dat is wat ik als fotograaf doe, dat is wat ik wil".


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 3.25


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Where the magic happens

Where the magic happens
Huib Afman

Binnenkijken bij de grootste schrijvers Inside the writing rooms of the greatest authors Waar schreven Connie Palmen Jij zegt het, Midas Dekkers De vergankelijkheid en Herman Brusselmans Watervrees tijdens een verdrinking? Schrijverskamers geeft het antwoord in tekst en beeld en gunt de lezer een blik in de werkomgeving van vijfenveertig ronkende namen uit de Nederlandse en Vlaamse literatuur. Verrassend, poëtisch, bibliofiel en heel soms demystifiërend... Een literair fotoboek.

Where did Connie Palmen write Whatever You Say, Midas Dekkers The Way of All Flesh and Herman Brusselmans Fear of Water During Drowning? Writing rooms provides the answer through text and image, and allows readers a glimpse of the working environments of forty-five of the most illustrious names in Dutch and Flemish literature. Surprising, poetic, bibliophilic and occasionally demystifying... a literary photography book.  

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 27.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal