Luisterboeken

 | 

Literaire fictie

 | 

Literaire roman, novelleDe familie Goldwasser

De familie Goldwasser
Ariella Kornmehl

De jongste dochter van de traditioneel joodse familie Goldwasser ontmoet haar grote liefde Paul. Ondanks zijn leeftijd en zijn niet-Joodse achtergrond besluiten ze hun leven met elkaar te delen. Deze keuze wordt door vader Goldwasser niet geaccepteerd. De geliefde dochter wordt verstoten en bijna de hele familie gaat daarin mee. De jonge vrouw gaat volkomen op in haar relatie met de man van wie ze houdt. Totdat hij totaal onverwacht sterft en zij diegene verliest voor wie ze alles opgaf. Dan wordt ze met een geheel andere uitdaging geconfronteerd.
Euro 14.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Een verlangen
Louis Couperus

Louis Couperus was één van de bekendste schrijvers van zijn tijd. Zijn werk is ook buiten Nederland in vertaling gepubliceerd. Hij schreef romans, waaronder het beroemde boek Eline Vere, journalistiek werk en korte verhalen. De jonge hoofdpersonen in de drie verhalen op deze cd worden gedreven door krachten en verlangens die zij niet in de hand hebben. Het zijn sterke en sfeervolle verhalen, die tot onze verbeelding gaan spreken door de geweldige voordracht van toneelspeler Hans Croiset.
Euro 9.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Grootmoeder

Grootmoeder
Cri Stellweg

Het grootbrengen van je kinderen is iets heel anders dan het zien opgroeien van je kleinkinderen. Voor kinderen mogen regels en geboden gelden, een oma wordt geacht het opvoeden aan de ouders over te laten en haar kleinkinderen schaamteloos te verwennen. Cri Stellweg leest op deze cd zelf haar grappige en ook vaak ontroerende verhalen over haar kleinkinderen voor. Een ideaal cadeau voor alle grootouders.
Euro 5.00


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Ik heet Anne, zei ze

Ik heet Anne, zei ze
Jacqueline van Maarsen

Het is 65 jaar geleden dat Jacqueline van Maarsen op het Joods Lyceum in Amsterdam een vrolijk vriendinnetje ontmoette. Dat was Anne Frank. Zij bleven onafscheidelijk en deelden hun meisjesgeheimen totdat Anne zei dat ze met haar familie naar Zwitserland vertrok. Jacqueline, die Jopie wordt genoemd in Annes Dagboek, begreep pas jaren later, nadat ze van Otto Frank het Dagboek te lezen kreeg, wat het werkelijke lot was van haar vriendin. Op de CD Ik heet Anne, zei ze vertelt Jacqueline het verhaal van hun vriendschap, over wat hen bond, hun kleine ruzies en geheimen. Ook vertelt ze over de razzias, over de angst en over de eenzame terugkeer van Otto Frank na de oorlog. Het is een ontroerend verhaal en een authentiek document van een tijdgenote, dat inzicht geeft in het dagelijks leven ten tijde van oorlog en onderdrukking.
Euro 9.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Modelvliegen

Modelvliegen
Marcel Möring

In Modelvliegen vertelt Marcel Möring het ontroerende verhaal van een verloren paradijs. Het is de geschiedenis van drie mensen vader, moeder en hun vroegwijze zoon die in korte tijd de weg afleggen van betrekkelijke onschuld naar kennis van goed en kwaad. De jongen heeft zijn vader, een voormalige piloot en zijn moeder werk bezorgt en zelf doet hij dapper mee: de familie zet tientallen modelvliegtuigen per dag in elkaar. Hun geluk en geborgenheid wordt verstoord door een onverwachte bezoeker. Zijn komst brengt oude gevoelens van loyaliteit, liefde en haat tot leven en zorgt ervoor dat de dingen nooit meer zullen zijn zoals ze waren.
Euro 14.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Opnieuw beginnen

Opnieuw beginnen
Dorinde van Oort

In Opnieuw beginnen treden voor de lezers van Dorinde van Oorts succesvolle boek Vrouw in de schaduw bekende personages op. Emma is op de thee bij haar ouders Mary en Lepel want ze wil meer te weten komen over haar oom Johan. Die verre oom uit Indië, aan wiens zeldzame bezoeken zij een bijzondere herinnering heeft. Hij is het, die haar in de muziek inwijdt en haar ook een andere kijk op het leven geeft. Als oom Johan met zijn vrouw repatrieert en weer naar Holland komt, is Emmas teleurstelling groot, dat ze zo ver weg gaan wonen. Nu blijven de felbegeerde ontmoetingen nog steeds sporadisch. In Opnieuw beginnen kijkt Emma terug op een belangrijke periode in haar leven, die ze nu in een ander licht moet gaan zien. Dorinde van Oort heeft tijdens haar vele optredens in de boekhandel laten horen, dat ze prachtig voorleest. Ook met dit verhaal houdt ze haar gehoor geheel in de ban.
Euro 9.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Perenbomen bloeien wit
Gerbrand Bakker

De tweeling Klaas en Kees en hun jongere broer Gerson spelen vaak 'zwart' een spel waarbij de belangrijkste regel is, dat zij hun ogen niet open mogen doen. Maar als ze op een zondagmorgen met z'n allen in het autootje van hun vader stappen op weg naar opa en oma, verandert hun leven midden tussen de bloeiende boomgaarden met één harde klap. Een auto-ongeluk zorgt ervoor dat Gerson de rest van zijn leven 'zwart' zal moeten spelen. Wil hij dat wel? En hoe ziet zijn toekomst eruit? In dit ontroerende verhaal voor jong en oud vertellen drie stemmen afwisselend het verhaal.
Euro 14.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Reis naar de vader

Reis naar de vader
Peter J. van Dijk

Een autorit dwars door het land, nevelige landschappen, herinneringen aan zijn vader en de vraag wie deze man nu eigenlijk is, vormen de voornaamste ingrediënten van deze indrukwekkende roman.
Euro 11.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Saïdjah en Adina

Saïdjah en Adina
Multatuli

Max Havelaar was een vurig pleitbezorger voor de rechten van de inwoners van Nederlands Indië. In die hoedanigheid vertelt hij het droevige sprookje van Saïdjah en Adinda. Het verhaal mist zijn uitwerking niet.
Euro 9.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Titaantjes

Titaantjes
Nescio

'Jongens waren we maar aardige jongens. Al zeg ik 't zelf.' Met deze beroemde woorden begint Nescio's onvergetelijke verhaal over vijf vrienden die hele zomernachten tegen het hek van het Oosterpark stonden om te praten en naar de sterren te kijken. De hemel bestormen wilden ze. Maar ondanks hun jeugdige verwachtingen en overmoed moeten ze zich onherroepelijk schikken in het gareel van de maatschappij. Een prachtig verhaal over het verlies van jeugd, onschuld en idealen.
Euro 9.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Vriendendienst

Vriendendienst
Aleid Truijens

Vijftig, zijn ze. Paula, Vincent, Marc, Reina, Thijs, Froukje en Joris. Zij zouden het leven heel anders aanpakken. Ze zouden nóóit het woord pensioen in de mond nemen, evenmin als de woorden koopsompolis, hypotheek en alimentatie. Ze wisten niet eens het verschil tussen credit en debet, maar zij verwekten nageslacht, hier en daar. Kinderen met co-ouders, stiefouders, verdwenen of onbekende vaders. Met die kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Dachten ze. Als twee van de vrienden besluiten dat ze recht hebben op een zorgeloze levensavond op een kale berg, worden de scheuren in de vriendschap zichtbaar. Pijnlijke akkefietjes uit het verleden spelen op. Waarom haalde één van hen, Arend, bij lange na de vijftig niet? Vriendendienst is een luchtig en scherp verhaal over vriendschap en verloren illusies, over liefde en de hoop op een nieuw begin.
Euro 9.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Zusjes

Zusjes
Margriet de Moor

De eerste Cossee CD Original bevat zes verhalen van Margriet de Moor, waarin zussen de hoofdrol spelen. Zij heeft in haar bundel Ik droom dus al een paar keer een zusjes duo ten tonele gevoerd en speciaal voor dit luisterboek schreef ze nog enkele nieuwe en suggestieve zusjes verhalen. Margriet de Moor laat niet alleen zien wat zusterlijke intuïtie is en hoe subtiel die werkt, maar ook hoe weinig er soms nodig is om in de meest absurde of gevaarlijke situaties te belanden, in de liefde en in het leven van alledag.
Euro 9.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal