Verwachte titels

 | 

Geschiedenis

 | 

Moderne geschiedenis (1870-heden)De wannseeconferentie
Peter Longerich

Hoe in minder dan twee uur het lot van de Joden werd bepaald
Op 20 januari 1942 kwamen vijftien hooggeplaatste vertegenwoordigers van het nationaalsocialisme op uitnodiging van Richard Heydrich bijeen in een villa aan de Wannsee, niet ver van Berlijn. De vergadering betrof de ‘definitieve oplossing’ van het ‘Joodse vraagstuk’. In de notulen is de uiteindelijke beslissing vastgelegd: in totaal zouden elf miljoen mensen worden gedeporteerd naar werkkampen, waar zij zouden worden blootgesteld aan gedwongen arbeid die ze niet geacht werden te overleven. Voor het definitief afrekenen met overlevenden en arbeidsongeschikten werden andere methodes uitgedacht. Een verschrikkelijke beslissing met grote gevolgen voor de Europese Joodse gemeenschap, die in minder dan twee uur werd beklonken.
Bevat alle notulen van de Wannseeconferentie, met annotaties van de auteur.
Peter Longerich is een vooraanstaand onderzoeker naar de geschiedenis van het nazisme. In dit boek laat hij zien hoe een abstracte intentie om de Joden te vernietigen zich ontwikkelde tot een nauwkeurig en systematisch programma. De Wannseeconferentie is van groot belang geweest binnen de context van de Holocaust.


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 14.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Hier Fak Fak, Mariner meldt U ...

Hier Fak Fak, Mariner meldt U ...
Bart M. RijnhoutEPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 16.50


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Termont
Jean-Pierre Van Gimst

Daniël Termont is meer dan de burgemeester van een provinciehoofdstad. Hij is een fenomeen, met een naturel die bij vriend en vijand respect afdwingt. Goed tien jaar na zijn blijde intrede als dirigent van Gent en op een zucht van zijn pensioen, werd het tijd voor een memorie van toelichting. Een zoektocht naar de Daniël in Termont, naar de oorsprong van zijn passies, naar de mijlpalen in zijn leven en de hoogtes en laagtes van zijn politiek parcours. Een aantal recente schandalen wierpen een smet op het blazoen van de populaire burgervader, maar Termont vecht terug. Termont schetst het verhaal van de doodgewone jongen die het als bij wonder – of toch niet? – schopte tot politiek zwaargewicht. Een kind van woonwagenbewoners die bleef staan waar hij wilde staan: met beide voeten tussen het volk. Jean-Pierre Van Gimst (1963) koos na zijn studies diplomatieke wetenschappen al snel voor een loopbaan in de media. Hij startte als journalist/copywriter en groeide door tot eind- en hoofdredacteur bij diverse gerenommeerde groepen. Sinds september 2016 leidt hij zijn eigen communicatiebureau B&J Consult.;

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 14.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal