Verwachte titels

 | 

Non-fictie vrije tijd

 | 

Non-fictie vrije tijd/algemeen60 Jaar Televisie in Nederland

60 Jaar Televisie in Nederland
Bert van der Veer

60 Jaar Televisie in Nederland is een compleet overzichtswerk dat tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Van Snip en Snap tot De Lamas, van Johnny en Rijk tot GTST en van Open het Dorp tot Boer zoekt vrouw en The Voice of Holland: ze staan er allemaal in. Het boek biedt uitgebreide informatie over het ontstaan van de televisie en de geschiedenis van tal van programmas. Ook feiten over presentatoren en omroepen, niet eerder gepubliceerde fotos en heel veel verhalen, weetjes en anekdotes worden overzichtelijk gepresenteerd. Bij het boek zit een dvd met bijna 3 uur unieke televisiefragmenten uit de afgelopen 6 decennia, samengesteld door Bert van der Veer en Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Deze dvd maakt het overzicht van 60 jaar televisie in Nederland compleet. 

60 Jaar Televisie in Nederland is een prachtige uitgave met een unieke dvd voor iedereen die herinneringen wil ophalen aan goede oude tijden, aan prachtige series en aan unieke televisiefragmenten.geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 19.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Ach, moedertje
Hugo Borst

Al bijna drie jaar lang schrijft Hugo Borst wekelijks een kroniek over zijn moeder in het AD. Ze lijdt aan Alzheimer en woont op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. De immens populaire kroniek resulteerde in 2015 in het boek Ma, dat een uitzonderlijk groot succes werd. De openhartige, liefdevolle wijze waarop Hugo over zijn moeder schrijft, roept veel herkenning en emoties op bij zijn lezers.
Nog steeds bezoekt Hugo zijn moeder trouw en hij heeft besloten over haar te blijven schrijven. Maar ma wordt zwakker, slaapt een groot deel van de dag en is steeds slechter te verstaan. Ook de zorg in het verpleeghuis laat te wensen over, een probleem dat in meer instellingen speelt, zo blijkt wanneer Hugo andere verpleeghuizen bezoekt. Verpleegzorg is een onderwerp dat hem steeds meer aan het hart gaat, hem zelfs naar politiek Den Haag brengt - tot het Torentje aan toe - en hem noopt tot het schrijven van een manifest over hoe het beter moet.
In Ach, moedertje beschrijft Hugo Borst de schrijnende situatie waarin zijn moeder zich bevindt. Hij verhaalt over haar geestelijke en lichamelijke achteruitgang, over zijn eigen angsten en onzekerheden, en over de misstanden in de gezondheidszorg, waar geld, bureaucratie en management belangrijker lijken dan medemenselijkheid.


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 8.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Goedenavond dames en heren

Goedenavond dames en heren
Rene Koenders

Kent u hen nog? De omroepers van het eerste uur zoals Karin Kraaykamp, Tanja Koen, Verti Dixon, Ageeth Scherphuis en tante Hannie Lips? Het zijn nog steeds begrippen bij de vroegste televisiekijkers. We zijn ons er misschien niet van bewust, maar hun gezichten en de gezichten van de omroepers die hen opvolgden, zijn in het collectief geheugen gegrifd. Gedurende vele decennia hebben meer dan honderd gastvrouwen en gastheren de avondjes televisie geopend, televisieprogrammas aangekondigd of ons vriendelijk om geduld gevraagd bij storingen. Hun gezichten waren, net als de logos of begintunes, verbonden met de omroepen. Iedere dag kwamen omroepers de woonkamer binnen en leidden de kijkers door de programmas. Sommige omroepers hebben indrukwekkende mediacarrières opgebouwd, denk aan Astrid Joosten, Caroline Tensen, Anita Witzier, en ook Humberto Tan en Arie Boomsma. Zij zijn nog al jd in beeld, terwijl andere omroepers geruisloos van het scherm verdwenen. In de jaren negentig namen de meeste publieke omroepen afscheid van hun levende visitekaartjes. Ondanks de grote populariteit van de omroepers bij de kijkers, is er voor dit bijzondere vak zelden aandacht geweest. Goedenavond Dames en Heren is een eerbetoon aan alle omroepers en een prachtig kijk- en leesboek voor iedereen die herinneringen aan de omroepgezichten wil ophalen. Met een voorwoord van Sonja Barend, zelf ook ooit begonnen als omroepster. En een dvd met 47 minuten uniek beeldmateriaal. Goedenavond Dames en Heren verschijnt op 25 mei in het kader van het 60-jarig jubileum van de Nederlandse televisie. De uitgave is een nostalgisch en tegelijkertijd verrassend weerzien met de gezichten van onze nationale televisiegeschiedenis.


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 19.95


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Graciela, het extreme levensverhaal van een voetbalvrouw

Graciela, het extreme levensverhaal van een voetbalvrouw
Thea Tijssen

Graciela l'Ami was jarenlang getrouwd met Fernando Ricksen, de voormalig Oranje-international, die via Fortuna Sittard en AZ furore maakte bij Glasgow Rangers en Zenit Sint Petersburg. Met het succes en het groeiende salaris, steeg ook de zelfverheerlijking. Drank, drugs en heel veel andere vrouwen ontwrichtten het huwelijk; Graciela belandde van de hemel in de hel. Toch is ze niet verbitterd. Ze schetst een intiem beeld van haar leven in de schaduw van een voetbalster. 

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 12.50


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Handlettering journal doe je zo!
Karin Luttenberg

Pas op! Handlettering is zooo verslavend! Een art journal is een visueel dagboek, een plek waar je kunt spelen, experimenteren, verbeelden, herinneren en je dagelijks leven documenteren met meer dan woorden alleen. Handletter al je teksten, voeg kleine tekeningetjes toe en het wordt een document om voor altijd te bewaren. Art journaling is razend populair. Ze zijn prachtig om te zien, die geïllustreerde persoonlijke dagboeken.

EPUB versie: ePub 3

Let op dit is een ePub3 e-book:
Dit e-book is alleen geschikt voor e-readers met geschikte software of Browser.
Uw e-reader of ander leesapparaat dient om te kunnen gaan met HTML5.

Lees hier meer over ePub3.
Indien u twijfelt of uw e-reader geschikt is voor ePub3 dan adviseren we om eerst een gratis ePub3 e-book te downloaden.
Een overzicht van enkele gratis ePub3 voorbeelden treft u hier aan.


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 7.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Het seksleven van de Nederlandse vrouw
Maartje Laterveer

De vrouwelijke seksualiteit is omgeven door taboes, clichés en restricties. Zo veel blijft ongezegd, ongeweten, ongekend - niet in de laatste plaats door vrouwen zelf. Waar genieten vrouwen van? Wat windt ze op? Waar fantaseren ze over? Hoe vaak masturberen ze? Welke rol speelt hun uiterlijk in hun seksuele zelfvertrouwen? Hoe vrij en onafhankelijk zijn ze als het gaat om hun eigen seksualiteit? Welke rol speelt macht bij seks? En wat heeft dit alles met liefde te maken?
Het is bijna een halve eeuw geleden dat de seksuele revolutie plaatsvond en 55 jaar geleden dat de pil in Nederland werd geïntroduceerd, maar nog altijd blijven zulke essentiële vragen onderbelicht. Zelfs in ons liberale, vrijzinnige land. Maar door veranderende tijden en nieuwe wetenschappelijke inzichten weten we steeds meer over het vrouwelijk genot en het vrouwelijk libido. Vooral de jonge generatie lijkt gezegend met een seksueel zelfvertrouwen dat hun moeders niet kenden. Is er sprake van een nieuwe seksuele bevrijding?
Het seksleven van de Nederlandse vrouw is een verkenning van onze meest intieme en tegelijkertijd meest universele ervaringen en eigenschappen. Een inspirerend boek over seks, maar vooral ook over zelfvertrouwen, zelfkennis en vrijheid. Een boek over wat het betekent om vrouw te zijn in de 21ste eeuw.


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Hotel Hartzeer
Susan Smit

Bestsellerauteurs Susan Smit en Marion Pauw zijn beiden hartzeeroverlevenden. Als geen ander weten ze dat niets je zo overhoop kan gooien - op de meest fantastische en verschrikkelijke manier - als onbeantwoorde verliefdheid, relatiegedoe, bedrogen en verlaten worden. Het liefst ben je de pijn te slim af door het te onderdrukken of dempen met allerhande middelen en trucjes, maar door dat te doen mis je een geweldige mogelijkheid voor persoonlijke groei. Een gebroken hart is namelijk de ultieme bullshitfilter, geeft je de kans om oude trauma's en verborgen schatten naar boven te halen en brengt je dichter bij wie je werkelijk bent. En wat het betekent om lief te hebben.
In Hotel Hartzeer delen Smit en Pauw hun eigen ervaringen, praten ze met experts als psychologen en neurologen, en geven ze praktisch advies om liefdesverdrietigen door de dagen heen te loodsen. Een boek vol wijze woorden, troost en goudeerlijke, hilarische ontboezemingen voor iedereen die weet wat voor slagveld de liefde kan zijn.


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Jonger ouder worden
Paula Marckx

Oud zijn is niet meer wat het geweest is. Een Zweedse dame van honderd koopt voor het eerst in haar leven een computer, start een blog en verzamelt binnen de kortste keren duizenden volgers. Een honderdzesjarige gaat op bezoek bij de Obama’s in het Witte Huis en verleidt hen tot een dansje. Een technisch ontwerpster biedt op haar negenentachtigste haar diensten aan in Silicon Valley en wordt meteen aangenomen. Een dagje ouder worden betekent niet dat je niet meer in staat zou zijn tot bijzondere prestaties. We worden ook steeds ouder. Maar zijn we eigenlijk wel blij met die langere levensduur in een samenleving waarin iedereen zolang mogelijk jong wil blijven? De vergrijzing van de maatschappij wordt vooral als een probleem beschouwd dat ons handenvol geld kost. De oplossing voor deze contradictie zit hem erin dat we niet moeten streven naar een tweede jeugd, maar moeten leren hoe we zinvol, creatief en productief de tweede fase van ons leven kunnen invullen. Paula Marckx, zelf negentig ondertussen, verklapt in dit boek haar geheimen om ouder te worden zonder oud te zijn. Want ook al bewijzen de statistieken dat de gemiddelde levensverwachting de afgelopen decennia enorm is gestegen, in onze hoofden zijn we nog niet gewend aan de idee dat we tegelijk lang én goed kunnen leven. Paula heeft daarvoor geen pilletjes of andere medicijnen nodig. Ze put inspiratie uit de waargebeurde verhalen van echte mensen die actief deel blijven uitmaken van de maatschappij en die zo de misvattingen over ouderdom uit de wereld helpen. Aan de hand van haar eigen ervaringen en portretten van een aantal ‘Super Seniors’ toont zij aan dat ouder worden ook een zegen kan zijn.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 14.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Raymann zoekt raad
Jörgen Raymann

Naast geluk en plezier krijgt iedereen in zijn leven ook te maken met tegenslag en verlies. Daar hoef je niets voor te doen, dat krijg je gratis en voor niks voor je kiezen. Wat je wel kunt doen, is leren hoe je ermee om kunt gaan. Jörgen Raymann kan erover meepraten. Vaak had hij alle geluk van de wereld, vaak ook kreeg hij de beloning waar hij hard voor had gewerkt, maar een paar keer botste hij keihard tegen een muur. Om er vervolgens weer overheen te klimmen en vol optimisme verder te gaan.
Maar hoe herpak je jezelf? Hoe blijf je gemotiveerd, ambitieus en positief in het leven staan? Hoe kom je er achter wat je eigenlijk wilt doen en hoe kunnen andere mensen je daarbij helpen?
In Raymann zoekt raad laat Jörgen Raymann aan de hand van de ups en downs in zijn eigen leven met veel humor en zelfspot zien hoe je jezelf steeds opnieuw kunt oppakken na tegenslag. Hij geeft relativerende en praktische lessen over hoe je open en positief in het leven kunt staan en gaat te rade bij de bekende en minder bekende mensen die hem er ooit weer bovenop geholpen hebben.


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Oh vader en moeder, als u mij eens zoo zag'

Oh vader en moeder, als u mij eens zoo zag'
Hugo Borst

Dagboeknotitie: `Weer aan het werk. Half afgevroren voeten en handen. In een loopgraaf met pikhouweel en met water doorweekte grond. Oh, vader en moeder, als u mij zoo eens zag. Op een veiling vindt Hugo Borst een getypt oorlogsdagboek en een doos vol indrukwekkende tekeningen en aquarellen. Ze behoren toe aan Bob Verheijden (1924-1945), student aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Tijdens de Razzia van Rotterdam op 10 november 1944 wordt Bob door de Duitsers meegevoerd. Gefascineerd door zijn talent probeert Borst het korte leven en tragische einde van Bob Verheijden te reconstrueren. Met Oh vader en moeder, als u mij zoo eens zag ontsluit hij een onbekend oorlogsdagboek en schetst een aangrijpend biografisch portret tegen de achtergrond van de hongerwinter in Rotterdam.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaarAantal