Verwachte titels

 | 

Literaire fictie

 | 

PoëzieAls werden wij ergens ontboden
Miriam Van hee

In Als werden wij ergens ontboden houdt Miriam Van hee het spanningsveld tegen het licht tussen het zoeken, het reizen, de afweging eropuit te gaan, en om thuis te blijven. Haar subtiele en onheilspellende verzen wiegen tussen verlangen en heimwee. Daartussenin: onmacht. Onder de oppervlakte sluimert er steeds een existentiële dreiging, een angst, een troost van de natuur en wordt geborgenheid als illusie onderuitgehaald.

  • en van onze wijnglazen met hun bezinksel>br> van licht, van onze langwerpige schaduwen
  • onze lachwekkende dromen en ons>br> kortstondig geloof in deze kleine vallei


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Gek van liefde

Gek van liefde
Francine Oomen

Iedereen is wel eens gek van liefde: iedereen kent de maniakale begeerte die met grote hartstocht gepaard gaat en de dwaze haat die met het voorbijgaan van de passie komt - maar niet iedereen kan die gekte goed onder woorden brengen.
In Gek van liefde beschrijft Francine Oomen gevoelens van verlangen, verliefdheid en liefdesverdriet. Haar gedichten bieden troost aan wie afscheid moet nemen van een oude liefde en herkenning voor wie hunkert naar een nieuwe. In heldere taal en zonder pathetiek analyseert ze haar eigen liefdesleven: vallen en opstaan, sadder and wiser - dat is de kern van deze bundel liefdespoëzie.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaarAantal  
Het trouwservies
Benno Barnard

Je moet enige moed hebben om poëzie te schrijven zoals Benno Barnard dat doet. In ogenschijnlijk regelmatige vormen, met eruditie en een liefde voor het klassieke, lijkt het erop dat Barnard niet bang is om zich buiten zijn tijd te plaatsen. En dat is ook zo: de ware poëtische taal is geen taal van nu, maar taal van gister en morgen. Maar wie denkt dat de dichter zich in Het trouwservies aan de werkelijkheid probeert te onttrekken, vergist zich deerlijk. Dat kan ook helemaal niet, blijkt uit deze verzen die bijna uit hun voegen barsten van het leven. Want als je goed leest, zie je de barstjes in het servies: hoe prachtig deze gedichten ook zijn, de werkelijkheid wringt zich een weg naar buiten, die maken dat deze gedichten meer dan alleen mooi zijn: Barnard graaft diep.

EPUB versie: ePub 2


Euro 12.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Iedereen dichter (e-boek - ePub)
Ivo van Strijtem

Poëzie wordt onterecht als wereldvreemd, oervervelend, aartsmoeilijk en bovenal totaal nutteloos ervaren. Het is hoog tijd om het roer om te gooien. Want poëzie is anti-onverschillig. Ze is betrokken, bewogen en bedachtzaam. Poëzie is een aanfluiting van de oogkleppen dragende mens, degene die bij de neus naar de kraampjes van de vrije markt wordt geleid en wiens lectuur zich verengt tot het lezen van de krantenkoppen, de uittreksels van zijn bankrekening en zelfs heel misschien de bestseller koopt waar iedereen het over heeft. Poëzie is verheven, groots en een onbeschaamde daad.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 15.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Verre uittrap
F. Dixhoorn

F. van Dixhoorn zoekt in zijn spannende Verre uittrap wel heel letterlijk de uiterste grens van waar een dichter kan gaan. Flarden van zinnen duiken verder dan ooit de marge in en geven het wit vrij spel. In de leegte resoneren de klanken en zoekt het gedicht naar verbanden. Het ritme ontstaat. 'Hoor je het verschil', vraagt de dichter. 'Zie parallellen', zegt de dichter. Zijn taal pretendeert niets, maar creëert ruimte voor subtiele verschuivingen en geraffineerde ingrepen.
Op een volstrekt eigenzinnige manier haalt F. van Dixhoorn de banden tussen taal, muziek en visuele kunst strakker aan. Zijn minimal art laat zich eindeloos bekijken en beluisteren, terwijl nieuwe betekenissen zich in de taal nestelen. Hoe weinig woorden ook, poëzie van Van Dixhoorn is nooit uit.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Voor jou, van jou
Nachoem Wijnberg

In zijn vorige bundel, het geruchtmakende Van groot belang, schreef Nachoem M. Wijnberg gedichten over belastingen en burgerschap; zijn nieuwste, Voor jou, van jou heeft een romantisch klinkende titel en staat vol met gedichten die deze titel waarmaken. Wijnberg duikt in het bij uitstek poëtische thema van de herinnering. De stem is onvervreemdbaar die van Wijnberg, die er een uniek helder poëtisch taalgebruik op nahoudt waarin de diepte zich kan verstoppen en kan tonen. De gedichten zijn mooi, mooi, zo mooi als het beste wat je je kunt herinneren.

EPUB versie: ePub 2


Euro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal