Verwachte titels

 | 

Psychologie

 | 

Psychologie algemeenAngstparadox
Damiaan Denys

Als er één woord is dat de essentie vervat van de wereld waarin we nu leven, van wat ons leidt en belemmert, dan is het angst. Verlangen naar controle, zowel individueel als maatschappelijk, drijft ons in de fuik van de angst. Bang om onze vrijheid te verliezen zoeken we veiligheid in schijnzekerheden en regels. Om te voorkomen dat we op die manier onze vrijheid opofferen, moeten we onze houding ten opzichte van angst veranderen. Dat bepleit Damiaan Denys in Angstparadox. Denys – die als toonaangevend psychiater en neurowetenschapper is gespecialiseerd in het behandelen van angst en als filosoof en theatermaker weet dat angst bij ons bestaan hoort – ontleedt onze angsten en probeert de angstparadox te begrijpen: waarom zijn we banger dan ooit, terwijl er nooit minder reden was om bang te zijn dan nu? Waarom vrezen we de angst, terwijl die ons de weg naar vrijheid toont? Denys’ messcherpe analyse stelt ons voor een onontkoombare vraag. We zouden niet onze vrijheid moeten opofferen aan de angst, maar onze angst opofferen voor de vrijheid. Maar durven we dat wel aan?

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 14.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Digital Detox
Florence Pérès

Laat digitale media voor jou werken - en niet andersom! Meer en meer zijn we vergroeid met onze smartphone. We checken koortsachtig elke nieuwsupdate, beantwoorden onze mails 24/7 en instagrammen ons te pletter. Maar daardoor gunnen we ons brein geen minuut rust. Digital coach Florence Pérès legt uit waarom onze digitale verslaving moordend is voor onze performantie en ons bovendien rusteloos, jachtig en gestresseerd maakt. Een (digitale) burn-out is zo niet veraf. Aan de hand van recente wetenschappelijke studies werkte ze een praktisch en haalbaar detoxtraject uit waarmee je je digitale touchpoints drastisch vermindert en zo je digitale leven weer onder controle krijgt. Het resultaat? Relaxter, creatiever én efficiënter werken!

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 14.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Eerste hulp bij nieuwe gezinnen
Maaike Goyens

Eindelijk een boek met alle info die een nieuw samengesteld gezin nodig heeft Een nieuw samengesteld gezin wordt met heel specifieke vragen geconfronteerd. Hoe zorg je dat iedereen zijn plek vindt in het nieuwe gezin? Wat is je rol als ouder en plusouder? Hoe puzzel je een haalbare gezinsplanning in elkaar? Ook juridische zaken als erfenissen, ouderlijk gezag en rechten van stiefouders zijn geen gemakkelijke materie. Dit boek vat alle belangrijke informatie samen én laat ouders en kinderen zelf aan het woord. Een onmisbare bijbel voor elk nieuw samengesteld gezin!

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 15.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Erkennen wat er is
Gabriele ten Hovel

'Bert Hellinger heeft mij verward en mijn ziel verrijkt. Hij heeft mij in onzekerheid gebracht, geraakt en nieuwsgierig gemaakt. Veel van zijn gedachten kwamen me eerst zo ontzettend bekend voor: 'Het moederschap is iets groots' - oh God! 'Je vader en moeder eren' - wat katholiek! 'De ouders niet bevechten, maar ze nemen zoals ze zijn' - maar ze hebben me toch behoorlijk wat aangedaan! 'De vrouw moet de man volgen!' En zo iemand bewonder jij?' Met deze woorden begint Gabriele ten Hovel dit boek. Er is geen therapeut die de laatste jaren zo sterk in de belangstelling is komen te staan als de Duitse familie- en systeemtherapeut Bert Hellinger. In dit boek is de journaliste Gabriele ten Hovel in gesprek met Hellinger en voert met hem een intensief en diepgaand gesprek over de achtergronden van zijn denken en doen. Daarbij neemt Hellinger de lezer mee op een weg naar inzicht, die begint met het erkennen van de werkelijkheid zoals zij is. Hij spreekt over verstrikking en vrijheid, binding en liefde, het verblindende geweten, hoe het grote vermogen is in het gewone, over vooruitgang door schuld en over de illusie van macht. Hellinger gaat in op kritische vragen over wanhoop en moraal, orde en geweld, adoptie en incest. En hij trekt een heldere grens tussen wat wel en dat wat niet in de psychotherapie thuishoort. Hellinger ziet de liefde ook, die verantwoordelijk is voor het lijden vakmensen. En hij wil oplossingen vinden die dergelijk lijden kunnen beëindigen. Een boek voor een ieder die wil weten wie Bert Hellinger is, wat hij doet en hoe hij denkt.

EPUB versie: ePub 2


Euro 11.50


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Hooggevoeligheid en stress
Susan Marletta-Hart

In ‘Hooggevoeligheid en stress’ laat Susan Marletta Hart zien hoe je als hooggevoelige goed met stress om kan gaan. Susan Marletta Hart is dé expert op het gebied van hooggevoeligheid. Van haar eerdere boeken, waaronder ‘Aandachtig leven met hooggevoeligheid’ en ‘Leven met hooggevoeligheid’ werden in totaal meer dan 75.000 exemplaren verkocht. Stress heeft ingrijpende lichamelijke gevolgen, zeker voor hooggevoelige mensen. Onderzoek toont een verband aan tussen chronische stress en aandoeningen als fibromyalgie, chronische vermoeidheid, bijnieruitputting en diabetes. Susan Marletta Hart definieert in ‘Hooggevoeligheid en stress’ de oorzaken van chronische stress. Ook beschrijft ze hoe een hooggevoelige ermee kan leren omgaan. De aandacht gaat ook uit naar vroegkinderlijke stress, hormoonhuishouding en chakra’s. Praktijkvoorbeelden completeren dit toegankelijke boek.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Hyperventilatie ontkracht
Chris Lenaerts

?Oververmoeid, pijnlijke spieren, hartkloppingen, een krop in je keel, onrustige darmen, duizeligheid, tintelingen... Herken jij deze klachten? En vind je maar geen duidelijk aanwijsbare oorzaak? Mogelijk lijd je aan een verborgen vorm van hyperventilatie, ook chronische hyperventilatie (CHV) of angst-en-spanningssyndroom genoemd.Chris Lenaerts brengt in dit baanbrekende boek haar jarenlange ervaring in de begeleiding van hyperventilatiepatiënten samen. Ze gaat in op de oorzaken en gevolgen van hyperventilatie en biedt je een concreet behandelingsplan aan, waarbij zowel de fysieke als de psychische aspecten van CHV aan bod komen. Zo leert ze je rustig ademen, geeft ze ontspanningstechnieken mee en toont ze hoe je angstige, perfectionistische gedachten kunt ombuigen. Het resultaat is een inspirerend boek dat je de weg wijst naar meer innerlijke rust en je zal helpen om je eigenwaarde te herwinnen.

EPUB versie: ePub 2


Euro 19.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Kracht van betekenis
Emily Esfahani Smith

In Van geluk naar betekenis stelt Emily Esfahani Smith dat we het verkeerde doel hebben nagejaagd. De westerse cultuur is geobsedeerd door geluk. Toch voelen veel mensen zich vervreemd en doelloos, soms zelfs wanhopig. Niet geluk, maar betekenis maakt het leven de moeite waard. Op basis van recent psychologisch onderzoek en inzichten uit de filosofie en de literatuur laat Esfahani aan de hand van vier peilers zien hoe we een zinvol leven kunnen vormgeven. Ook voerde ze talloze gesprekken met onder anderen een dierenverzorgster, een ex-crimineel en een astronaut, om erachter te komen hoe je zin geeft aan je leven. Esfahani’s vier pijlers voor een zinvol leven 1. Ergens bij horen, of dat nu je familieleden, milieuactivisten of leden van een boekenclub zijn. 2. Een doel dat ons motiveert iets aan de wereld bij te dragen, hoe bescheiden die bijdrage ook is. 3. Een coherent verhaal over je leven kunnen vertellen, waardoor ervaringen samenhang en betekenis krijgen. 4. Transcendentie, gebeurtenissen waardoor je boven het alledaagse uitstijgt, bijvoorbeeld wanneer je naar mooie muziek luistert, naar de sterrenhemel kijkt of een mystieke ervaring hebt.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 12.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Nooit meer te druk
Tony Crabbe
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 17.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Oerkracht
Scott Carney

Te warm? Snel, de airco aan. Te koud? Hup, draai de verwarming wat hoger. Wim ‘The Iceman’ Hof, de survivalexpert met talloze weerstandsrecords op zijn naam, weet dat we dit comfort niet nodig hebben. Sterker nog: ze maken ons zelfs ziek. Zijn credo: de evolutie heeft ons robuuster gemaakt dan we denken, en kou, hitte en hoogtes zijn juist goed voor ons. 

Scott Carney besloot zichzelf te onderwerpen aan de Wim Hof-methode en het menselijke uithoudingsvermogen te onderzoeken, door onder meer gekleed in slechts shorts en sneakers de Kilimanjaro te beklimmen. Zijn conclusie: het extreme is extreem goed – en extreem gezond! In Oerkracht neemt hij ons mee op een fascinerende reis door de evolutie en laat hij zien hoe we door bewust ademhalen, meditatie en andere technieken fysiek en mentaal sterker kunnen worden.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 13.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Pesten & treiteren
Marie-France Hirigoyen

Pesten en treiteren binnen relaties en op het werk heeft verstrekkende gevolgen. Deze vorm van intimidatie wordt nog altijd onderschat en gebagatelliseerd, ook door hulpverleners. Slachtoffers vinden daardoor geen erkenning, en preventiebeleid en wetgeving zijn ontoereikend. En dat terwijl iedereen het slachtoffer kan worden van intimidatie. In Pesten en treiteren legt psychiater Marie-France Hirigoyen haarscherp de mechanismen bloot die aan pesten en treiteren ten grondslag liggen, en laat aan de hand van vele casestudies de soms extreme gevolgen ervan zien. Haar verhelderende boek is niet alleen een praktische gids voor slachtoffers en hulpverleners, maar ook een pleidooi voor professionele aanpak en begeleiding.` 
'Dit boek draagt bij aan de brede discussie die in onze samenleving gevoerd moet worden om te komen tot meer erkenning van de slachtoffers, betere opvang en een beter preventiebeleid.' - Willeke Bezemer (psychologe en seksuologe die advies en training geeft bij beleid tegen seksuele intimidatie en psychisch geweld). 
'Prikkelend en pakkend geschreven' - NRC Handelsblad 
Marie-France Hirigoyen is psychiater, psychoanalytica en gezinstherapeute. Ze heeft zich in Frankrijk en in de VS jarenlang beziggehouden met zowel slachtoffers als plegers van psychisch geweld.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 13.49


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Sofasessies
Marian Mudder

Marian Mudder geeft in Sofasessies praktische do’s-and-dont’s om je weg te vinden in de jungle van therapieën, en vertelt wat therapie voor haar (niet) heeft betekend. Marian Mudder schreef eerder onder andere Geluksblind en Opium, en is als actrice bekend uit Baantjer. Op haar achtentwintigste ging Marian Mudder voor het eerst in therapie voor haar angsten en depressies. Het was intensief: twee weken geblinddoekt op een sofa. Maar het hielp niet, ze kreeg er juist nieuwe problemen bij. Er volgde een lange zoektocht naar de juiste therapeut – regulier en alternatief, van nlp tot rebirthing –, workshops en zelfhulpboeken. In Sofasessies fileert ze elke therapie die ze ooit is aangegaan op een manier zoals we die van haar kennen: enerverend, geestig, hartstochtelijk en bij vlagen schaamteloos eerlijk. Wijs geworden door ervaring en zelfstudie legt ze tevens uit wat voor haar wél werkt. Voor iedereen die ooit hulp heeft gehad, had willen hebben of wel had kunnen gebruiken. Een boek om cadeau te doen aan je vriendin of aan je therapeut. De pers over eerder werk: - ‘Het is alsof een goede vriendin mij eerlijk vertelt wat ze heeft meegemaakt, zonder opsmuk, ook zonder zich beter voor te doen dan ze is.’ – Viva - ‘Een hedendaags sprookje over liefde, gedrenkt in zelfspot.’ – Gazet van Antwerpen

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 12.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Standpunten
Svend Brinkmann

We zijn er goed in om de wereld te meten en wegen: alles wat we doen, moet tegenwoordig ‘ergens voor kunnen worden gebruikt’, ‘nuttig zijn’ of ons ‘iets opleveren’. Volgens psycholoog Svend Brinkmann leidt dit uiteindelijk tot leegte en onttrekt het betekenis aan het bestaan. Maar wat moeten we dan?

Het uitgangspunt van Standpunten is dat de ware betekenis van het leven gekoppeld is aan verschijnselen die zelf waarde hebben, zoals verantwoordelijkheid, vrijheid, waardigheid, liefde en vergeving. Brinkmann behandelt zijn tien standpunten aan de hand van de ideeën van klassieke filosofen als Aristoteles, Kant, Nietzsche en Kierkegaard, en maakt ze zo relevant voor de huidige tijd.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 13.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Testosteron Rox
Cordelia Fine

?In het stenen tijdperk waren mannen avontuurlijke jagers die er baat bij hadden zo veel mogelijk vrouwen te bezwangeren om zo hun genen te verspreiden. Vrouwen breven braafjes aan de haard en zorgden ervoor dat de kinderen overleefden. Die erfenis zit stevig in ons brein verankerd, en een overvloed (mannen) of tekort (vrouwen) aan testosteron bepaalt nog altijd grotendeels ons gedrag. Toch? In dit baanbrekende boek ontkracht Cordelia Fine op overtuigende wijze de vele mythes rond sekse en gender die onze maatschappij in hun greep houden. Nee, vrouwen zijn niet noodzakelijk minder promiscue dan mannen. Nee, mannen zijn niet van nature minder zorgzaam. En nee, de internationale bankencrisis had niet vermeden kunnen worden als Wall Street meer vrouwelijke bankiers had geteld. De waarheid blijkt veel minder zwart-wit. Is testosteron nog altijd koning omdat dat biologisch zo is bepaald? Of omdat we het gewoon geloven? Zo ja, is het dan niet hoog tijd om deze dinosaurus eindelijk te begraven?

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 17.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Trauma en herstel
J.L. HermanEPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 14.49


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Uit je angst, in je kracht
Carien Karsten

Psycholoog en psychotherapeut Carien Karsten geeft in Uit je angst, in je kracht praktische en creatieve tips om je angst te overwinnen en niet in paniek te blijven steken. Angst komt veel voor, maar hoe we ermee om moeten gaan, weten we vaak niet. Angst laat zich niet wegredeneren. Of het nu gaat om een fobie, een piekerstoornis of chronische angst na een trauma: van alle psychische klachten werkt angst het meest ziekmakend in je leven en werk. Dit boek helpt je om jezelf van angst te bevrijden. De aanpak in dit boek is onder meer gebaseerd op de succesvolle en effectieve traumabehandeling EMDR en cognitieve gedragstherapie, maar ook op de nieuwste neurobiologische inzichten. Een succesvolle aanpak die werkt bij onder andere paniekaanvallen, podiumangst en faalangst.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Zit Stil zorgboek (E-boek - ePub formaat)

Zit Stil zorgboek (E-boek - ePub formaat)
Ria Van Den Heuvel

Uniek meegroeiboek voor ouders van kinderen met ADHD Leven met AD(H)D is een levenslang leerproces. Het is een stoornis met veel dimensies die vraagt om een veelzijdige aanpak. Het Zit Stil Zorgboek helpt het overzicht te bewaren. Wanneer ouders te horen krijgen dat hun kind AD(H)D heeft, kunnen ze zich moeilijk een beeld vormen van hoe het nu verder moet. Het Zit Stil Zorgboek vat alle belangrijke info samen en helpt ouders om zelf hun kennis rond medische zorg, school en begeleiding te bundelen. Zo ontstaat een uniek persoonlijk dossier dat meegroeit met het kind en de nodige houvast biedt in het omgaan met AD(H)D.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 15.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaarAantal  
Zolang ik leef
Goedele Van Edom

Wat als je te horen krijgt dat je niet meer zult genezen? Mensen die te horen krijgen dat ze ongeneeslijk ziek zijn, staan voor een zwaar rouwproces. Tegelijkertijd willen ze hun omgeving zo goed mogelijk voorbereiden op het naderende afscheid. Goedele Van Edom begeleidt al meer dan vijftien jaar mensen tijdens de laatste maanden van hun leven. In dit boek toont ze wat er gebeurt als je te horen krijgt dat je nooit meer beter wordt, hoe je in die tijd samen met je naasten kostbare herinneringen kunt verzamelen, en waarom dit zo belangrijk is in het rouwproces.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 11.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Zooikoorts
Hein Zegers

Verlangt u naar een eenvoudig, zinvol leven? Dan biedt dit boek u een onderbouwd en helder antwoord Zooikoorts: 'Ziekte getypeerd door een overvloed aan spullen en bezigheden. Neemt de laatste tijd epidemische vormen aan. Frequente symptomen zijn: geen plaats meer in kasten en/of een overvolle agenda. Gaat gepaard met een knagend gevoel van on-welzijn. Treedt vaak samen op met Zintekortstoornis.' Dit boek beschrijft de BASICS-therapie die Zooikoorts kan behandelen. Ze is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek bij meer dan 500 ervaringsdeskundigen: mensen en gezinnen uit alle lagen van de bevolking en verschillende landen die ooit bewust gekozen hebben voor eenvoud. Mensen die ooit aan Zooikoorts leden, en nu veel meer zin ervaren in hun leven. Mensen die de stappen al hebben gezet, van Zooikoorts naar Zin.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 15.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Stalen zenuwen
Ger Post

Hoe kan het dat cabaretiers als Theo Maassen, politici als Barack Obama en topsporters als Maria Sjarapova op het juiste moment op hun best presteren? Hoe kan het dat agenten in bedreigende situaties maar in de helft van de gevallen raak schieten en dat het Nederlands elftal zo slecht is in het nemen van strafschoppen? Wat maakt dat de één wel kan presteren onder druk en de ander niet? Ger Post combineert in Stalen zenuwen de nieuwste inzichten uit de biologie en psychologie om te onderzoeken wat er met ons gebeurt wanneer we onder druk staan. Hij onderzoekt de geschiedenis van stress en onze merkwaardige motivatie om vrijwillig stressvolle situaties op te zoeken. Die kennis combineert hij met de praktijkervaring van politieagenten, cabaretiers, filosofen en sportpsychiaters om te laten zien hoe we in stressvolle situaties toch goed kunnen blijven presteren. Het blijkt dat iedereen stalen zenuwen kan ontwikkelen. Maar dan moeten we wel een aantal verrassende en tegenintuïtieve stappen nemen, zoals het idee laten varen dat je zelfvertrouwen moet hebben en moet proberen boven jezelf uit te stijgen. Op vlotte wijze en aan de hand van veel voorbeelden laat Post zien dat je stalen zenuwen kunt kweken door uit de greep van illusies te blijven, te oefenen onder druk en door te leren je emoties niet aan te wakkeren met je verstand. Of het nu gaat om penalty’s nemen, presentaties geven of onderhandelen: stalen zenuwen maken het verschil.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 10.00


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Een antropoloog op Mars

Een antropoloog op Mars
Oliver Sacks

Neurologische patiënten,’ schreef Oliver Sacks, ‘zijn reizigers naar onvoorstelbare gebieden.’ Dit boek bevat zeven portretten van zulke reizigers – waaronder een chirurg die lijdt aan het syndroom van Tourette, een kunstenaar die zijn vermogen om kleuren te zien verliest en een autistische professor die zich ‘een antropoloog op Mars’ voelt.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 12.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal