e-books

 | 

Kinderboeken

 | 

Religie en kinderbijbels (< 12 jaar)Allemaal sterretjes

Allemaal sterretjes
Els Florijn

Dit boek staat boordevol prachtige kerstverhalen, om voor te lezen tijdens een kerstviering of om zelf te lezen in een hoekje van de bank, met warme chocolademelk en een kerstkransje. Er staan ontroerende verhalen in, maar ook grappige, spannende en verrassende verhalen, lang en kort. De verhalen zijn geschreven voor kinderen van 4 tot 12 jaar, maar iedereen kan meegenieten: kleine en grote kinderen, jonge en oude mensen, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Dit stevige gebonden boek biedt de mooiste kerstverhalen voor kinderen! Ideaal voor leerkrachten, jeugdleiders of ouders die kinderen met kerst iets bijzonders willen meegeven. Lees verder »

EPUB versie: ePub 2


Euro 9.99


Voorraad: Direct te downloadenAantal  
Bijbel voor kinderen

Bijbel voor kinderen
Marianne Busser

Met deze bijbel voor kinderen, een bundeling van het Oude en het Nieuwe Testament, hebben de auteurs een duidelijk doel voor ogen: het toegankelijk en helder vertellen van eeuwenoude verhalen voor jonge kinderen over alledaagse mensen en hun verhouding tot God.
In het Oude Testament lezen we hoe God de wereld schiep en samen met Zijn volk op weg ging naar het beloofde land: een lange reis vol tegenslagen en gevaren.
Het Nieuwe Testament vertelt over de stal waar Jezus werd geboren. We lezen hoe hij met zijn leerlingen rondtrok om de mensen over God te vertellen. Maar niet iedereen was daar gelukkig mee...


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 7.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
De ark van Noach

De ark van Noach
Marianne Busser

Er zijn op de wereld miljoenen verhalen
die worden verteld in verschillende talen
ze worden bewaard in prachtige boeken
en als je een keer in die boeken zou zoeken
dan kom je beslist dit verhaal ergens tegen
het gaat over Noach, de ark en de regen
en over de dieren die werden gered
want óóit werd het land onder water gezet.


EPUB versie: ePub 3

Let op dit is een ePub3 e-book:
Dit e-book is alleen geschikt voor e-readers met geschikte software of Browser.
Uw e-reader of ander leesapparaat dient om te kunnen gaan met HTML5.

Lees hier meer over ePub3.
Indien u twijfelt of uw e-reader geschikt is voor ePub3 dan adviseren we om eerst een gratis ePub3 e-book te downloaden.
Een overzicht van enkele gratis ePub3 voorbeelden treft u hier aan.
Euro 4.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Het begon met een ster

Het begon met een ster
Helga Weiss

Helga Weiss begint in 1939 als tienjarig meisje met het bijhouden van een dagboek. Ze schrijft over het begin van de oorlog in haar woonplaats Praag, waar door de sancties van de nazi's het leven voor de Joden steeds moeilijker wordt. Ze mag niet meer naar school, haar vader verliest zijn baan en steeds meer familieleden en vrienden verdwijnen. Ze wordt met haar ouders naar het getto van Theresienstadt gestuurd.


EPUB versie: ePub 2


Euro 4.99


Voorraad: Direct te downloadenAantal  
Hoe een kat de melk mocht stelen
Tony Hutter

Toen een van de studenten aan Spurgeons domineesschool z¿ n studie afgerond had en dominee zou worden, gaf Spurgeon hem een heel vreemd advies mee. H¿ stelde voor dat de man zich door hem zou laten opereren voordat h¿ vertrok! Dat zal wel even een verrassing voor de student z¿ n geweest. Spurgeon ging verder: 'Ik ga een van je ogen eruit halen en een van je oren dichtnaaien en een muilkorf op je mond zetten.' Dat klinkt als een tamel¿ k grote operatie aan ogen, oren en mond. Spurgeon voegde daar bovendien nog aan toe: 'Een nieuw pak kun je trouwens ook wel gebruiken, maar zeg dan even tegen de kleermaker dat h¿ er zakken zonder bodem in moet naaien. Begr¿ p je deze gel¿ kenis? Wat zou j¿ op die vraag geantwoord hebben? Deze verhalenbundel beschr¿ ft allerlei gebeurtenissen uit het leven van Charles Haddon Spurgeon en is een vervolg op Hoe een spin het leven van een man redde. De tekst is geschreven door dominee Tony Hutter, een Engelse predikant, die net als Spurgeon al jong tot bekering kwam. Door de verhalen leer je Spurgeon steeds beter kennen. Bovendien vind je in elk verhaal iets belangr¿ks uit de B¿bel De 52 verhalen z¿ n geschikt om b¿ voorbeeld op zondag thuis met elkaar te lezen. Ook kun je ze gebruiken als dagboek. Daarnaast z¿ n ze waardevol voor (zondags)scholen en kinderclubs.

EPUB versie: ePub 2


Euro 9.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Hoe een spin het leven van een man redde

Hoe een spin het leven van een man redde
Tony Hutter

Hoe een spin het leven van een man redde en 51 andere verhalen over Spurgeon voor kinderen Spurgeon hield van kinderen. Hij bezocht vaak de kinderen in het weeshuis dat hij stichtte. Daar luisterde hij naar hun gesprekken en naar hun vragen. En steeds zag hij mogelijkheden om de gesprekken te gebruiken om kinderen een Bijbelse waarheid te leren. Tony Hutter heeft deze lessen uitgewerkt in 52 korte verhalen over Spurgeon. Doelgroep: kinderen vanaf 9 jaar

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Nieuwe Kerstverhalen
M.C. Capelle

Nieuwe kerstverhalen, M.C. Capelle Bundel met twaalf korte verhalen, die zich afspelen rond Kerst in verschillende landen en tijden. Kerstfeest in oorlogstijd, de blijde Boodschap in Zaïre, van de blinde Amir in Iran en het kerstfeest tussen de biezen in het jaar 1573, de prachtige Afrikaanse kerstlegende en nog andere mooie verhalen die niet gauw worden vergeten. 6 jaar en ouder.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Over engelen, goden en helden

Over engelen, goden en helden
Janny van der Molen

Adam, Mohammed, Siddharta, Jezus, Vishnu, Maria, Ganesha... Het zijn allemaal belangrijke figuren uit de vijf grote wereldreligies: christendom, islam, jodendom, boeddhisme en hindoeïsme. Janny van der Molen verzamelde de mooiste en belangrijkste verhalen uit die religies, en Els van Egeraat maakte er prachtige kleurenillustraties bij. De verhalen uit de ene religie zijn woest en avontuurlijk, die uit een andere poëtisch en filosofisch. Toch zijn de overeenkomsten tussen de godsdiensten verrassend groot. En zo is dit boek niet alleen een heerlijk (voor)leesboek, maar brengt het kinderen ook begrip bij voor mensen uit een andere cultuur. Met prachtige illustraties in kleur van Els van Egeraat

EPUB versie: ePub 2


Euro 11.99


Voorraad: Direct te downloadenAantal  
Uit vele landen
G. Fahner-Vos

Prachtige zendingsverhalen voor kinderen van de leeftijd van acht tot twaalf jaar. De verhalen geven situaties uit verschillende landen weer en zijn gericht op onderscheiden christelijke feestdagen, in het bijzonder het Kerstfeest. De verhalen vertellen over gebeurtenissen die in werkelijkheid plaatsvinden. In de verhalen staat de verkondiging van of de verhouding tot het Evangelie centraal. De verhalen lenen zich uitermate om voor te lezen op scholen en zondagsscholen. Ook zullen de kinderen zelf de verhalen met plezier lezen. Leesniveau 8.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
De wind zoekt een stem

De wind zoekt een stem
Kaj van der Plas

De wind zoekt een stem. Om hem jouw stem te lenen, hoef je alleen maar goed uit te ademen en weer flink in te ademen. En dan gewoon te beginnen met vertellen. Het zou best eens kunnen dat je een prachtig verhaal vertelt. Waarvan iedereen als je klaar bent zegt: dat was vast een verhaal van de wind! Zulke verhalen staan in dit boek. Inspirerende verhalen om over na te denken. Speelse vertellingen waarin van alles kan. Dieren kunnen praten, sterke muren kunnen omvallen en de liefde heeft alleen maar ruimte nodig om te groeien. Matty de Vries heeft bij de verhalen tekeningen gemaakt die precies genoeg laten zien om te zeggen: ja, zag ik het ook voor me. En ze laten precies genoeg weg om ruimte te houden voor je eigen verbeelding. De vertellingen zijn geschreven bij bijbelverhalen. Maar ook zonder dat je die verhalen kent of leest kun je ze begrijpen en erom glimlachen. En als je glimlacht, adem je goed uit.. wie weet wat de wind dan doet! Kaj van der Plas is dominee en verhalenverteller. Hij woont en werkt in Eelde-Paterswolde. Matty de Vries is beeldend kunstenaar, illustrator, vormgever, schrijver, kleinkunst-performer en muzikant.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 6.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Over engelen, goden en helden / deel Uittreksel

Over engelen, goden en helden / deel UittrekselDit is het uittreksel behorend bij het boek Over engelen, goden en helden (1e druk; ISBN 9789021665269) van J. van der Molen. Uittreksels van studentsonly bieden je een goede manier om de stof uit het boek nog sneller en makkelijker onder de knie te krijgen. Ze geven beknopt - in ca. 10% van het aantal pagina&apos;s van het boek - een compleet overzicht van alles wat belangrijk is. In het uittreksel wordt regelmatig naar pagina&apos;s, paragrafen, tabellen of figuren in het boek verwezen; het is dan ook moeilijk te gebruiken zonder het boek, maar des te beter samen met het boek.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 5.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Alle mensen

Alle mensen
Andre Troost

Dit ebook is een PDF. Deze verhalen gaan over mensen die leefden in het oude Israël en die een rol speelden in de weg die God ging met zijn volk. De Bijbel is een verhaal over God en over mensen en daarom is deze kinderbijbel opgezet rond bijbelse personen. Wie hen ontmoet, leert niet alleen hun leven kennen, maar bovenal God. Elk verhaal beslaat twee bladzijden en begint met een korte duiding. Waarom is dit verhaal belangrijk? Wat ging eraan vooraf? André Troost sluit ieder verhaal af met een kort gebed. Willeke Brouwer voorzag ieder verhaal van een prachtige tekening, waardoor de bijbelse personen nog meer tot leven komen. Dit ebook is speciaal geschikt voor het lezen op een tablet zoals de iPad.


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 12.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal