e-books

 | 

Mens en maatschappij

 | 

SeniorenDe zelfverkozen dood van ouderen

De zelfverkozen dood van ouderen
Wouter Beekman

Ouderen kunnen tot de conclusie komen dat hun leven voltooid is. Zij verlangen naar de dood. De dood is voor hen een vriend geworden. Het vrijwillige en weloverwogen besluit om te willen sterven verdient ons respect. Ieder mens heeft immers de vrijheid om zelf te beschikken over zijn leven en zijn sterven. De groep Uit Vrije Wil streeft naar het legaliseren van zorgvuldige en toetsbare stervenshulp aan ouderen die hun leven voltooid vinden. Deze stervenshulp houdt in dat een stervenshulpverlener na toetsing aan wettelijk vastgelegde zorgvuldigheidseisen de oudere helpt op een humane en waardige wijze te sterven.

EPUB versie: ePub 2


Euro 8.00


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers

Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers'Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers' bevat de beschrijving van en praktische werkmaterialen voor een nieuw evidence based ergotherapieprogramma voor diagnostiek en behandeling van ouderen met dementie en hun mantelzorgers aan huis: het EDOMAH-programma. In deze vorm van ergotherapie zijn alle elementen van succesvolle psychosociale interventies terug te vinden: gerichtheid op persoonlijke behoeften en mogelijkheden, en intensieve begeleiding. In deel 1 worden achtergronden gegeven van dit interventieprogramma. Deel 2 is een werkboek dat de praktische toepassing van dit programma beschrijft in concreet uitgewerkte stappen en handelingen voor de ergotherapeut. De bijlagen in deel 3 bevatten diverse praktische materialen die direct bruikbaar zijn bij de toepassing van het programma. De dvd-rom bevat filmfragmenten uit de praktijk en printbare interview- en observatie-instrumenten. Dit praktijkboek is bedoeld voor ergotherapeuten die thuiswonende ouderen met lichte en matige dementie en hun mantelzorgers behandelen.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 39.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Ik doe het!

Ik doe het!
Mireille Goedkoop

Het leven houdt niet op bij zestig. Sterker nog, het lijkt opnieuw te beginnen, getuige de levenslustige senioren in dit boek. IK DOE HET! staat vol met verhalen van mensen die hun dromen verwezenlijken op latere leeftijd. Dromen, groot of klein, die altijd al `sudderden', maar die nog niet waren gerealiseerd. Herkenbaar? Nieuwsgierig? Het boek IK DOE HET! is er voor iedereen die zich oriënteert op een nieuwe impuls in het leven, of ervan droomt. IK DOE HET! is een initiatief van Mireille Goedkoop (1973) en Michiel van der Ham (1966). Al een aantal jaren runnen zij samen als koppel Zorgt. Communicatie. Een droom kwam uit toen zij besloten om hun bedrijf voor langere tijd vanuit Thailand te runnen. Daar ontmoetten zij een 82-jarige Nederlander die min of meer hetzelfde had gedaan door zich op zijn 70e op een Thais eiland te vestigen. Geïnspireerd door zijn levenslust besloten ze, eenmaal terug op Nederlandse bodem, over hem en andere inspirerende zestigplussers een boek uit te geven. Mireille interviewde de mensen uit het boek en Michiel heeft ze op een bijzondere manier gefotografeerd.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 14.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Na-werk-tijd
Marinus van den Berg

In Na werk tijd laat Marinus van den Berg zien dat met pensioen gaan een ingrijpende gebeurtenis is. Hij beschrijft wat het betekent om ineens de tijd aan jezelf te hebben, je collega’s te missen en een nieuwe, zinvolle dagbesteding te zoeken. De teksten zijn gebaseerd op Van den Bergs eigen ervaringen in het eerste jaar na zijn pensionering. Tijd, ontmoetingen, aandacht, dromen en wandelen zijn belangrijke onderwerpen. Een bron van inzichten en verrassende perspectieven voor mensen die stoppen met betaald werk.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Seksualiteit van ouderen

Seksualiteit van ouderenDit boek rekent af met het cliché dat seksualiteit en ouderdom in tegenspraak zijn door het thema te belichten vanuit de seksuologie, geneeskunde en gezondheidswetenschappen, filosofie, kunst en cultuurwetenschappen, reclame en literatuur.Dit boek rekent af met het cliché dat seksualiteit en ouderdom in tegenspraak zijn door het thema te belichten


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 14.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Verkering na je zestigste

Verkering na je zestigste
Sophie de Wijn

Nog nooit in de geschiedenis is het voorgekomen dat een groot aantal zestigplussers met een gerust hart een nieuwe levenspartner kunnen wensen, kunnen zoeken en kunnen vinden, met de lange termijn als doel. Het blijkt een nieuw verschijnsel. Vooral blijkt het realistisch te zijn omdat het aantal in deze leeftijdscategorie de komende decennia nog enorm zal toenemen en men veel langer gezond zal blijven. Men zal dus ook gezonde gevoelens en verlangens houden die om een persoonlijke verantwoordelijkheid vragen, of anders gezegd: die een persoonlijk antwoord verlangen. Dit blijkt echter teleurstellingen en vragen op te roepen. Een partnerschap in deze levensfase is namelijk niet hetzelfde als in elke periode daarvóór. Het is een nog onontgonnen gebied.

De belangen zijn groter dan ooit. Ten eerste wegens het late uur en ten tweede wegens het nog steeds terecht verlangde welzijn op geestelijk, emotioneel en affectief gebied. Ook het lichamelijk welzijn zal hier baat bij hebben.

Dit boek is een gebruiksaanwijzing met veel uitgebreid beschreven cases van en voor mensen boven de zestig jaar die actief op zoek zijn gegaan -of willen gaan- naar een nieuwe levenspartner en daar ook moeite voor willen doen en erover willen nadenken. Mensen die op dit gebied geïnformeerd en geïnspireerd willen worden en praktische handvatten wensen om de kans van slagen groter maken.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Weg met de sleur

Weg met de sleur
Sophie de Wijn

Dit boek gaat over mensen boven de 55 jaar die hun huwelijk of hun relatie anders willen inrichten dan gebruikelijk is en daarom afwijkt van het traditionele huwelijksmodel dat ons met de opvoeding is meegegeven. Naar aanleiding van het eerste boek van deze auteur dat de titel Verkering na je zestigste draagt en goed is ontvangen, is dit tweede boek ontstaan. De discussie over de liefdesbetrekkingen van oudere mensen wordt steeds actueler en is daarom meer levend geworden. De omstandigheden en de wensen veranderen omdat we veel ouder worden, langer gezond blijven en veel vrije tijd zullen hebben. De periode dat de kinderen de deur uit zijn en we weer met zn tweeën leven, duurt langer dan ooit tevoren. Dit biedt veel mogelijkheden. Dit geldt zowel voor mensen die al vele jaren getrouwd zijn als voor mensen die op oudere leeftijd een nieuwe en geschikte partner zoeken en ook naar andere vormen willen zoeken. Eenvoudig is dit echter niet en men loopt dan ook tegen problemen aan waar niet direct een oplossing voor gevonden kan worden. Door middel van zeven verhalend beschreven interviews maken we kennis met mensen die naar tevredenheid in een door henzelf op maat gemaakt huwelijk of relatie leven én met mensen die daar nog volop mee bezig zijn. In beide gevallen is er sprake van een proces dat geleidelijk aan verloopt en voor ieder paar een andere uitkomst laat zien. Het wordt daarnaast duidelijk dat de omgeving van deze paren daar soms veel moeite heeft door middel van vastgeroeste en pijnlijke vooroordelen. Het blijkt dat velen, eenmaal bevrijd van vooroordelen, een verrassende creativiteit aan de dag leggen en enthousiast en zeer tevreden zijn. Dit boek biedt, behalve de verhalen ook denkgereedschappen van deskundigen op dit gebied en kan daarom voor velen een inspiratie zijn om er met elkaar over van gedachten te wisselen en ook zelf aan de slag te gaan.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Leidraad psychogeriatrie B/C / uittreksel

Leidraad psychogeriatrie B/C / uittrekselDit is het e-book uittreksel behorend bij het boek 'Leidraad Psychogeriatrie, deel B/C' (1e druk; ISBN 9789031338146 ) van B. Miesen, M. Allewijn, C. Hertogh, F. de Groot, M. van Wetten. Uittreksels van StudentsOnly bieden je een goede manier om de stof uit het boek nog sneller en makkelijker onder de knie te krijgen. Ze geven beknopt - in ca. 10% van het aantal pagina's van het boek - een compleet overzicht van alles wat belangrijk is. In het uittreksel wordt regelmatig naar pagina's, paragrafen, tabellen of figuren in het boek verwezen; het is dan ook moeilijk te gebruiken zonder het boek, maar des te beter samen met het boek.


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 5.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Leidraad psychogeriatrie / A uittreksel

Leidraad psychogeriatrie / A uittrekselDit is het e-book uittreksel behorend bij het boek 'Leidraad Psychogeriatrie Deel A: Scherper zien' (1e druk; ISBN 9031338133 ) van Bère Miesen, Maritza Allewijn, Cees Hertogh, Fokje de Groot en Marijk van Wetten. Uittreksels van StudentsOnly bieden je een goede manier om de stof uit het boek nog sneller en makkelijker onder de knie te krijgen. Ze geven beknopt - in ca. 10% van het aantal pagina's van het boek - een compleet overzicht van alles wat belangrijk is. In het uittreksel wordt regelmatig naar pagina's, paragrafen, tabellen of figuren in het boek verwezen; het is dan ook moeilijk te gebruiken zonder het boek, maar des te beter samen met het boek.


geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 5.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal