e-books

 | 

Filosofie

 | 

Sociale filosofieHoe willen wij leven?

Hoe willen wij leven?
Peter Bieri

Romanschrijver Pascal Mercier werd wereldberoemd met Nachttrein naar Lissabon. Als filosoof schreef hij onder zijn eigen naam Hoe willen wij leven?, waarin hij de vraag stelt die ook in zijn literaire werk voortdurend ter sprake komt: hoe kunnen wij zelf bepalen hoe ons leven zich voltrekt? Centraal daarbij staat voor hem de menselijke waardigheid. Zonder waardigheid kan zelfstandigheid immers niet bestaan. Met deze vraag naar onze autonomie werpt Bieri in Hoe willen wij leven? een nieuw licht op onze zelfkennis en identiteit.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 10.49


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Humanitair hedonisme

Humanitair hedonisme
Mathijs Schaap

Maak kennis met `humanitair hedonisme, de levensbeschouwing van Mathijs Schaap, een Hoog Sensitief Persoon zoals je nog niet eerder bent tegengekomen. Voor Mathijs is de dolfijn het beste uitgangspunt om met HSP als eigenschap in je kracht te kunnen gaan staan. In dit boek neemt hij je mee in zijn opzienbarende inzichten, kennis, ervaringen en wijsheden. Maar wees voorzichtig, want dit boek bezit de mogelijkheid om je leven te veranderen. Het zal je echter niet veranderen in iemand wie je niet bent. Het is geen uitleg over HSP, maar het gaat in op het potentieel wat HSP kan doen op sociaal gebied. Vooral als HSP's de krachten zouden bundelen!

EPUB versie: ePub 2


Euro 8.50


Voorraad: Direct te downloadenAantal  
Te veel mens, te weinig dier

Te veel mens, te weinig dier
Hans de Vries

Dit boek is geschreven voor de vele fijngevoelige, wat eigenaardige intellectuelen die in het algemeen genoeg hebben aan zichzelf. Maar onvermijdelijk moeten ze af en toe ook naar buiten, onder de mensen, en dan gaat het vaak mis Te veel mens, te weinig dier is een vervolg op Intelligente kinderen. Het is een handreiking aan volwassen intellectuele mensen, een welgemeend laat je niet kisten in de vorm van zogeheten leefadviezen.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal  
Tussen lot en keuzevrijheid

Tussen lot en keuzevrijheid
Leen den Besten

In dit essay biedt de auteur een ethische bezinning op gewenste maatschappelijke veranderingen. Uitgebreid komen thema's aan de orde als sociale rechtvaardigheid, solidariteit, inclusief denken, gemeenschap, menselijke waardigheid, vrijheid, democratische verhoudingen, duurzaamheid, welvaart, welzijn, vernedering, vrede, gerechtigheid en heelheid van de schepping. Vanuit de visie dat van brood alleen niet te leven valt, dat voor heilzaam handelen verbeeldingskracht, fantasie, de rede en morele waarden onmisbaar zijn en dat hoop doet leven, worden aanzetten geboden om zich blijvend in te zetten voor een rechtvaardige, op deelname gerichte wereldsamenleving en voor ecologische duurzaamheid.

EPUB versie: ePub 2


Euro 9.95


Voorraad: Direct te downloaden


Aantal