Verwachte titels

 | 

Mens en maatschappij

 | 

SociologieDe metamorfose van de wereld
Ulrich Beck

De bekende socioloog Ulrich Beck brengt met De metamorfose van de wereld een nieuw perspectief op (klimaat-)verandering. Onze steedse complexere wereld verandert niet meer zomaar, er doen zich metamorfosen voor, radicale vormen van transformatie. Ze dwingen ons om ons denken te veranderen en niet te blijven hangen in oplossingsgericht denken. Verleggen we onze focus naar de goede kanten van het slechte, dan kunnen we de kosmopolitische houding ontwikkelen die nodig is om belangrijke uitdagingen als klimaatverandering en digitalisering aan te gaan.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 19.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De seksparadox

De seksparadoxDe Nederlandse samenleving is ervan doorspekt: seks! Met de seksuele revolutie van de jaren zestig namen we afscheid van de ouderwetse tijd van religieuze onderdrukking en omarmden we een moderne tijd van seculiere emancipatie. Maar de revolutie bracht ons ook paradoxen en tegenstrijdigheden. Zo is seksualiteit nu meer dan ooit publiek bespreekbaar en zichtbaar, maar blijven heteroseksualiteit en monogamie ook onder hedendaagse jongeren nog hardnekkig de norm. Feminisme blijft worstelen met een stoffig imago, terwijl vrouwen zowel op de arbeidsmarkt als in hun seksuele leven minder mogelijkheden tot ontplooiing hebben dan mannen. De acceptatie van homoseksualiteit onder de Nederlandse bevolking is de afgelopen veertig jaar spectaculair toegenomen, maar tegelijkertijd is diversiteit op het gebied van seksualiteit en gender nog altijd geenszins probleemloos ingeburgerd. En hoewel seksuele emancipatie lange tijd is gezien als exclusief verbonden aan linkse, progressieve ideologieën, speelt deze nu een fundamentele rol in de formulering van een rechtse, conservatieve politieke agenda. Keer op keer blijkt de samenleving weerbarstiger in elkaar te zitten dan de voorvechters van de seksuele emancipatie in Nederland konden voorzien. Zijn de uitgangspunten van de seksuele revolutie aan herziening toe? Deze bundel geeft een inkijk in de stand van zaken van het seksonderzoek in Nederland. Prominente auteurs nemen ons mee in de wereld van seksonderwijs en pedofilie, tienergefriemel en genderopvattingen van de elite, etnische jongerenseks en dating, seksueel nationalisme en transgressie van seksuele normen. Daarmee hopen we visie en voeding te geven aan een van de meest opwindende onderzoeksterreinen in de sociale wetenschappen.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 17.49


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Over clichés
Anton Zijderveld

In Over clichés neemt eminent socioloog Anton Zijderveld ons mee in de wereld van dooddoeners en gemeenplaatsen en toont hun noodzaak en functie, zeker in onze moderne tijden. Alles is immers al eens eerder gezegd. Wat moeten we nu met clichés: hebben we ze nodig of hinderen ze ons alleen maar? Clichés blijken gevolg te zijn van de moderniteit maar de moderniteit daarnaast ook als katalysator aan te jagen. Een schitterend essay, geschreven in een toegankelijke stijl, van een van Nederlands meest bekende sociologen.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal