Verwachte titels

 | 

Theologie

 | 

Theologie algemeenAls het licht van de morgen
John Newton

Als het licht van de morgen bevat een verzameling brieven die de Engelse predikant John Newton (1725-1807) aan zijn pleegdochter Betsy Catlett schreef. In de brieven toont hij grote persoonlijke betrokkenheid bij haar dagelijks leven. Vooral wil hij voor haar een wegwijzer naar Christus zijn. Hij is de Zon der gerechtigheid. Zijn stralen brengen genezing, kracht, vrede en vreugde in de ziel. Bid Hem dat Hij Zich aan je openbaart. Wat je ook zoekt, je zult teleurgesteld worden. Maar Hij wordt nooit tevergeefs gezocht.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 8.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Dietrich Bonhoeffer 1906-1945
Ferdinand Schlingensiepen

‘Dietrich Bonhoeffer 1906-1945’ is de meest betrouwbare biografie over Bonhoeffer. Ferdinand Schlingensiepen is een eminente kenner van Bonhoeffers leven en werk. Wie was deze theoloog? De auteur put uit vele bronnen: brieven, gedichten, gebeden, liederen en aantekeningen. Zijn werk is het resultaat van jarenlang systematisch onderzoek en het gebruik van nieuw bronmateriaal. Hij zet een compleet beeld neer van Bonhoeffer als theoloog, schrijver, verzetsstrijder en persoon. ij Hij Gerard Dekker en Gerard den Hertog

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 19.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Een geschiedenis van God

Een geschiedenis van God
Karen Armstrong

Het idee van één goddelijk wezen bestaat al vierduizend jaar. In dit boek onderzoekt Karen Armstrong het ontstaan en de ontwikkeling van dat idee in het jodendom, het christendom en de islam. Wat zijn de verschillen en wat de overeenkomsten? In dit belangrijke en controversiële boek beschrijft Armstrong niet een geschiedenis van God zoals hij `is, maar de manieren waarop de mens in hem gelooft. Ook stelt ze de vragen: wat betekent God tegenwoordig nog? Heeft hij wel toekomst? En zo niet, hebben we dan een vervanging nodig?

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 12.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaarAantal  
Ezra, Nehemia
Bob Becking

Deze uitgave van Dr. Becking is een wetenschappelijk commentaar op de Bijbelboeken Ezra en Nehemia. Deze Bijbelboeken staan niet in hoog aanzien vanwege een pijnlijk punt. In beide boeken is een oproep te vinden om een einde te maken aan huwelijken met vreemde vrouwen. Dit commentaar wil die oproep plaatsen in het raam van de tijd en laten zien dat in Ezra en Nehemia nog andere thema’s een rol spelen. In de tijd na de terugkeer uit de Babylonische ballingschap moest Israël op zoek naar een nieuwe identiteit. Die werd gevonden in en om de tempel en uit de Torah van Mozes. Deel uit de serie Prediking van het Oude Testament.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 19.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Geborgen en getroost
Dietrich Bonhoeffer

In ‘Geborgen en getroost’ vind je alle gedichten en een aantal gebeden van Dietrich Bonhoeffer. Zij zijn geschreven óf in gevangenschap die zou uitlopen op zijn dood, óf in tijden van aanvechting voorafgaande aan de Tweede Wereldoorlog. De wijze waarop Bonhoeffer zijn diepste gedachten over zichzelf, zijn vrienden, zijn medegevangenen, de kerk en de toekomst in de vorm van gedichten en gebeden heeft gegoten, is klassiek geworden. Nog steeds bieden deze teksten stof tot meditatie, troost en bemoediging.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Nederland en de Islam
Christiaan Snouck HurgronjeEPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.95


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Zo Zoon, zo Vader
Bradley Jersak

‘Zo Zoon, zo Vader’ van Bradley Jersak gaat terug naar het hart van het evangelie. Er bestaan veel verkeerde godsbeelden die Bradley Jersak in dit boek radicaal afwijst. Stel je een God voor die in alles overeenkomt met Jezus zoals we die in de Bijbel leren kennen. Wat als zijn liefde nog overvloediger, zijn lijden nog krachtiger en zijn evangelie nog mooier is dan we ons durven voor te stellen? Wat als God op Jezus lijkt? 'Verzoeningstheologie zoals ik nog nooit eerder tegengekomen ben. Fantastisch!' - Eugene H. Peterson 'Theologisch integer en vol hartelijke compassie creëert Brad Jersak ruimte voor Jezus. Een verfrissende en heldere ademtocht.' - W. Paul Young

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 12.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal