Verwachte titels

 | 

Spannende boeken

 | 

True CrimeDe jacht op El Chapo
Cole Merrel

Joaquín Guzmán Loera, beter bekend als El Chapo, maakte sinds de jaren tachtig carrière binnen het Mexicaanse Sinaloakartel, en uiteindelijk gold hij als een van de rijkste (in 2009 werd zijn vermogen geschat op 1 miljard dollar) en machtigste drugsbaronnen van Mexico. Zijn spectaculaire ontsnappingen - onder andere via een anderhalve kilometer lange tunnel - droegen bij aan zijn bekendheid. Maar uiteindelijk bleek ook de machtige El Chapo een Nemesis te hebben: Cole Merrell, een Amerikaanse DEA Special Agent. De jacht op El Chapo vertelt zijn verhaal, over hoe hij infiltreerde in het kartel, met ijzeren volharding alle sporen bleef volgen en uiteindelijk de wrede kartelleider ten val bracht.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 13.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Mindhunter
John Douglas

Mindhunter, nu als serie op Netflix te zien, geeft een kijkje achter de schermen van de gruwelijkste, meest fascinerende en moeilijkste zaken uit de carrière van de legendarische FBI-profiler John Douglas. Douglas werkte vijfentwintig jaar bij de Investigative Support Unit van de FBI en maakte jacht op de meest beruchte en sadistische seriemoordenaars van onze tijd: de man die als sport op prostituees jaagde in de bossen van Alaska, de kindermoordenaar van Atlanta en de Green River-moordenaar van Seattle. Deze laatste zaak kostte Douglas bijna het leven. Douglas confronteerde, interviewde en bestudeerde tientallen seriemoordenaars, onder wie Charles Manson, Ted Bundy en Ed Gein, die zich aankleedde met de huid van zijn slachtoffers. Met zijn bijzondere gave om zich in te kunnen leven in zowel jager als prooi, bestudeert Douglas elk misdrijf. In zijn hoofd herleeft hij de acties van moordenaar en slachtoffer, creëert hij daderprofielen, beschrijft hij hun gewoontes en voorspelt hij hun volgende zetten.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Onder de pet
Jacques Kist

Hoe politieman Sjaak Kist onterecht aan de verkeerde kant van het systeem belandde
Jarenlang is Sjaak Kist een politieman voor wie de grens tussen goed en fout duidelijk is. Als rechercheur staat hij altijd aan de goede kant van de streep. De criminelen, die hij desnoods achtervolgt tot de poorten van de hel, zijn de vijand. Tot op een dag de rollen compleet worden omgedraaid.
Zijn eigen collega’s verdenken Sjaak van verraad. Hij zou informatie van de politie hebben gelekt naar crimineel meesterbrein Willem Holleeder. De Nationale Recherche doet er alles aan om hun eigen collega – type goudeerlijke Amsterdammer, hart op de tong – achter de tralies te krijgen. Maar Sjaak is een vechter. Rechtszaak na rechtszaak voert hij tegen het onrecht, om uiteindelijk te zegevieren.
En wie het lek wél is? Sjaak heeft zijn vermoedens...


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 11.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal