Verwachte titels

 | 

Literaire fictie

 | 

Vertaalde literaire roman, novelle
1 2 3 4 Volgende
Aan de andere kant van de zon
Maria Ernestam

Viola kent haar man na zijn ziekte niet meer terug. Op het moment dat ze het meest twijfelt over hun huwelijk, krijgt ze van een oude vrouw een verhalenbundel. In de verhalen vindt Viola de steun waarnaar ze op zoek is. Terwijl ze steeds nieuwsgieriger wordt naar de oorsprong van de bundel, vraagt ze zich ook af: Wie is Axel eigenlijk? En houdt ze nog wel van hem? De verhalen leiden het echtpaar uiteindelijk van Zweden naar China, waar Viola tot een besluit komt.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Aangeschoten

Aangeschoten
Kenneth Cook

Dit is misschien wel de meest intrigerende, confronterende en spannende roman ooit door Podium uitgegeven.
Het is zomervakantie in Australië. Een jonge leraar gaat op weg naar Sydney, maar strandt in het plaatsje Bundanyabba midden in de outback. Hij vergokt er zijn geld tot op de laatste penny en drinkt misselijkmakende hoeveelheden bier. En er gebeurt nog veel meer dat het daglicht niet kan verdragen. Na vijf dagen blijft de hoofdpersoon geradbraakt achter. Het enige wat hij nog heeft, is het pistool dat hij in zijn hand houdt. Dit is het even glasheldere als meedogenloze plot van een roman die al sinds de jaren zestig doordreunt in de hoofden van lezers overal ter wereld: Wake in Fright (Aangeschoten). De gelijknamige film geldt als cultklassieker.
Tijdens zijn recente bezoek aan Nederland noemde Nick Cave Aangeschoten het donkerste boek dat hij ooit gelezen had: ‘Geweldig boek, het laat ons voor het eerst de donkere kant van Australië zien.’ Niet de minsten komen steeds weer terug op deze roman, en daarom is het de hoogste tijd voor een nieuwe editie, met de lof zonneklaar op het omslag.
Kenneth Cook (1929-1987) werd geboren in Sydney. Hij bracht enige tijd door als journalist in het stadje Broken Hill, dat model stond voor Bundanyabba in Aangeschoten.


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Als ik mijn ogen sluit
Elizabeth Musser

‘Als ik mijn ogen sluit’ van Elizabeth Musser is niet een gewone roman, maar een ode aan vergeving en genade. Jason, het 6-jarige zoontje van Henry en Libby Blough, lijdt aan een ernstig hartdefect en moet binnenkort zijn vierde operatie ondergaan. Henry werkt bij een drukkerij en kan al die dure operaties niet van zijn loon betalen. Zonder dat zijn vrouw het weet, stelt hij zich beschikbaar als huurmoordenaar, net als zijn vader ooit deed. Maar hij faalt. Josephine Bourdillon, de vrouw die hij had moeten vermoorden, is niet dood, maar ligt in coma. Ondertussen wordt Jase’ toestand kritiek. Wetend dat hij niet voor de mislukte opdracht betaald zal worden, probeert Henry Josephine opnieuw te vermoorden, maar haar ziekenhuiskamer wordt goed bewaakt en hij slaagt er niet in om bij haar te komen. Als hij thuiskomt, wacht zijn vrouw hem op met goed nieuws: het geld is binnen en Jase kan geopereerd worden. Henry is opgelucht, maar ook bezorgd. Waarom is hij toch uitbetaald? Bemoediging speelt een grote rol in de romans van Elizabeth Musser. Eerder verschenen van haar hand onder andere de romans 'Het huis op de heuvel', 'Aan de andere kant van de bergen' en ‘Dichterbij dan je denkt’.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 12.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Antwerpen

Antwerpen
Roberto Bolano

Een droom, opgebouwd uit de stemmen van voorbijgangers (waaronder die van de dichteres Sophie Podolski, die op 21-jarige leeftijd zelfmoord pleegde) en van de alwetende verteller Bolaño: het bestaat uit zesenvijftig vignettes die samenkomen in een experimentele krimi. Antwerpen is een diepgravend en meditatief werk, `radicaal en solitair in de woorden van de schrijver, met de ambitie om anders dan alle andere boeken te zijn. In Antwerpen ligt de oorsprong van Bolaños proza en explodeert zijn talent.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 7.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaarAantal  
Breng ons samen
Jolina Petersheim

‘Breng ons samen’ van Jolina Petersheim gaat verder waar ‘Bewaar ons’ ophield: er zijn zes maanden verstreken sinds de mennonietengemeenschap van Leora Ebersole de bergen in vluchtte nadat een aanslag hun leven onherkenbaar veranderde. Nu wacht Leora op nieuws van Moses, de jonge Englisher piloot die hen heeft geholpen te ontsnappen. Ze heeft geen idee of hij nog leeft. Ondertussen voelt ze zich ook aangetrokken tot voorman Jabil Snyder. Van alle kanten neemt de dreiging toe en Leora’s verwarrende gevoelens maken het er niet makkelijker op. Ze zal moeten kiezen: actie ondernemen of vertrouwen hebben. ‘Breng ons samen’ is het afsluitende deel van Jolina Petersheims tweedelige serie, waarvan ‘Bewaar ons’ het eerste deel is. Eerder schreef zij ‘De vroedvrouw’ en ‘De verstotene’. Ze heeft zelf een mennonitische achtergrond en weet als geen ander deze gemeenschap levensecht neer te zetten.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Broers, vijanden
Sabri Louatah

Broers, vijanden van Sabri Louatah is het ongekend spannende tweede deel in de Franse romanserie De wilden. Was deel 1 al een achtbaan, deel 2 is helemaal verslavend! De serie is een familiegeschiedenis en een politieke thriller in een. Wanneer je hebt genoten van de Millennium-trilogie dan is dit een aanrader. Na de schokkende gebeurtenis in deel 1 gaat Broers, vijanden verder met het verhaal over de familie Nerrouche, die door schuldgevoel uiteen wordt gescheurd. Er ontvouwt zich een tragedie waarin twee broers tegenover elkaar staan. De serie is een fantastische combinatie van een familiesaga en een politieke thriller, en een groot kritisch succes in Frankrijk. Het is een actueel en modern verhaal met de vaart van de beste Amerikaanse tv-series en de reikwijdte van een epische roman.

EPUB versie: ePub 2


Euro 12.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Bucky f*cking Dent
David DuchovnyEPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 14.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Dans van de goden
Nora Roberts

Het tweede deel in de Cirkel-trilogie - boordevol liefde, avontuur en magie

Blair is het gewend om alleen te zijn; ze is een demonenjager in een wereld die niet gelooft in het bovennatuurlijke. Nu ze deel uitmaakt van Morrigans cirkel van zes, leert ze met moeite om de anderen te vertrouwen. Daarbij voelt ze zich vooral aangetrokken tot Larkin, een man die meerdere gedaanten kan aannemen. Als mens is hij bijzonder geslaagd: charmant, speels en knap op een ongepolijste manier.

De cirkel heeft twee maanden de tijd om zich voor te bereiden op een confrontatie met Lilith en haar leger. Wanneer ze op zoek gaan naar versterking, komt Blair voor de keuze te staan: weerstaat ze de overweldigende aantrekkingskracht tussen haar en Larkin, of zet ze alles op het spel voor een onmogelijke liefde...


Lezers over de Sterren-trilogie

‘Nora Roberts heeft een vlotte pen en met haar fantasierijke en romantische verhalen en scherpe en grappige dialogen neemt ze je mee naar een andere wereld. Heerlijk om bij weg te dromen.’

‘Zoals alle boeken van Nora Roberts zit het verhaal van de eerste tot de laatste zin boordevol spanning en zit je helemaal in het verhaal.’

‘Wat een verhaal! Het is beslist een aanrader. Ik kijk al uit naar de volgende delen!’

‘Opnieuw een parel in het grote oeuvre van Nora Roberts. Ze is er opnieuw in geslaagd om me volledig mee te slepen in het verhaal.’


EPUB versie: ePub 2


Euro 11.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De beste van alle mogelijke werelden
Riikka Pulkkinen

Actrice Aurelia is precies even oud als de vrije wereld; ze is geboren in 1989, het jaar dat de Berlijnse Muur viel. Drie jaar later vond een familietragedie plaats die zij niet onder ogen wil zien. In plaats daarvan bouwt ze een muur om zichzelf heen en stort ze zich op haar acteercarrière. Juist daar, op het toneel, komen haar herinneringen weer tot leven: wat is er precies gebeurd in Berlijn toen ze een klein meisje was?
Pulkkinen schreef deze meeslepende roman met in haar achterhoofd de vraag in welke wereld ze haar kinderen wil opvoeden, het Europa van na de val van de Muur of een Europa met een nieuwe muur eromheen?

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 11.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De brandweerauto die verdween
Per Wahlöö

In een haven wordt een lijk aangetroffen. Vervolgens vindt er een zelfmoord plaats. Een derde persoon berooft zich eveneens van het leven, uit angst vermoord te worden. Maar waarom schreef een van hen vlak voor zijn dood de naam van Martin Beck op een blocnote?

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De brug der dromen - Verzameld werk
Junichiro Tanizaki

Junichiro Tanizaki was een van de voornaamste Japanse auteurs van de twintigste eeuw. Hij verwierf grote bekendheid met verhalen waarin vooral de koortsachtige jacht op genot in het snel groeiende Tokio werd beschreven - niet zelden met komische ondertoon. Deze nieuwe bloemlezing stelt de Nederlandse lezer voor aan Tanizaki op zijn best. Na zes verrassende verhalen uit de periode 1911-1926 volgen drie van Tanizaki's meest befaamde novellen: Pijlwortel uit Yoshino, De rietsnijder en Shunkin - een schets. De bloemlezing wordt afgerond met Lofzang op de schaduw, Tanizaki's vermaardste essay, en De brug der dromen, een laatste magistrale novelle over het streven naar volmaakt - maar tijdelijk - geluk in de liefde.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 16.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De diefstal van Albert
Gerard Donovan

1938. Tijdens een mooie zomer aan de zuidkust van Engeland steelt een vrouw een kinderwagen, mét baby. Ze noemt het kind Albert. Ze is goed voorbereid, ze heeft een boek over babyverzorging en de nodige luiers en potjes eten. Van een afstandje ziet ze de ouders van Albert eraan onderdoor gaan. Ze zweeft tussen adoratie voor het kind en irritatie, want nu kan ze niet meer naar de bioscoop, haar lievelingshobby. En dan wordt Albert ziek.
Donovan laat zijn hoofdpersoon wankelen op de grens van herkenbare emotie en waanzin, uiterst kwetsbaar en dreigend tegelijkertijd. Een beklemmende psychologische roman over wat eenzaamheid met iemand kan doen.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 11.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De erfgenamen
Ildefonso Falcones

De erfgenamen van Ildefonso Falcones is het majestueuze vervolg op de bestseller De kathedraal van de zee, maar is volledig los daarvan te lezen. Vrijheid en de ongewisse strijd om het bestaan zijn de hoofdthema’s in dit boek. De setting is intrigerend: rond 1400 wordt de stad Barcelona steeds machtiger door de bloeiende handel en scheepvaart. Tegelijk wint de kerk aan invloed en is er voortdurend strijd tussen zowel edelen en koningen van de verschillende rijken, als tussen die edelen en koningen onderling. Tegen die achtergrond vertelt Ildefonso Falcones het pakkende, avontuurlijke verhaal over twee vrienden. Bernat, de zoon van Arnau (uit De kathedraal van de zee), begint als kaperkapitein; zijn vriend Hugo werkt noodgedwongen voor de aartsvijand van Arnau. Hun leven staat steeds op z’n kop door liefdesperikelen, intriges en machtswisselingen in Catalonië. Is hun vriendschap tegen dit alles bestand? De erfgenamen is een bruisend, krachtig epos vol kleurrijke karakters dat alle 650 bladzijden boeit – en dat een prachtig einde heeft. ‘Falcones slaagt erin de lezer helemaal onder te dompelen in de middeleeuwen.’ La Vanguardia Ildefonso Falcones komt uit Barcelona. Zijn historische romans wonnen verschillende literaire prijzen in Spanje en werden internationale bestsellers. De kathedraal van de zee is verfilmd als historische dramaserie, en ook de verfilming van De erfgenamen is in voorbereiding.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 14.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De gesloten kamer
Per Wahlöö

Nauwelijks is Martin Beck van een schotwond hersteld of hij moet een mysterieuze zaak oplossen. In een van binnenuit gesloten kamer wordt een lijk aangetroffen. Het lijkt hier om zelfmoord te gaan, maar van een wapen ontbreekt elk spoor...

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De getalenteerde meneer Ripley
Patricia Highsmith

De nobody Tom Ripley heeft één talent: het imiteren van andere mensen. Op een tuinfeestje raakt hij aan de praat met Herbert Greenleaf, en doet hij alsof hij diens zoon Dickie kent. Greenleafs zoon lanterfantert in Italië; hij biedt Ripley $1000,- om hem op te zoeken en terug te halen.
Aangekomen in Italië blijkt Dickie Greenleaf te baden in luxe en in de liefde van zijn verloofde, Marge Sherwood. Ripley gaat héél ver om in die luxe te kunnen delen.


EPUB versie: ePub 2


Euro 6.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De gift van de Koning
Rose Tremain

Robert Merivel geeft zijn studie geneeskunde op om te kunnen brassen, niksen en de pias uit te hangen aan het hof van de Engelse koning Karel II. Hij valt bij de vorst in de smaak, en in ruil voor een landgoed en een titel is hij de papieren echtgenoot van de nieuwste koninklijke maîtresse. Al snel overtreedt hij de regels van het spel. Terwijl Merivel er alles aan doet om weer aangenomen te worden, ontdekt hij dat de mildheid van de koning net zo groot is als zijn toorn.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 11.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De herderskroon
Terry Pratchett

Het allerlaatste deel uit de Schijfwereld-reeks

Alleen J.K. Rowling kan zich wereldwijd een meer gelezen Britse schrijver noemen dan Sir Terry Pratchett

Er is iets op komst. De uilen en de vossen voelen het al aan en zo ook Tiffany Verweerd. Een oude vijand is zich aan het hergroeperen.

Het is een tijd van einden en beginnen, van oude vrienden en nieuwe, van grenzen die aan het vervagen zijn, en van het verschuiven van macht. Ditmaal is het Tiffany die tussen het licht en het donker, het goede en het kwade staat. Als een leger elfen klaarstaat voor een invasie moet Tiffany de heksen zien te verenigen. Om het land te beschermen. Haar land. Er moet werk van gemaakt worden. Koste wat kost.


De pers over De herderskroon

‘Terry Pratchett was nog nooit zo gevat, direct en raadgevend als in zijn laatste Schijfwereld-boek.’ The Guardian

‘Een vrolijk vaarwel van een van de meesters van de fantastische fictie. Hoog gehalte aan literair genot.’ Nicholas Tucker in The Independent

‘Terry Pratchett was een van onze grootste fantasten en zonder twijfel de grappigste.’ George R.R. Martin
‘Terry Pratchett heeft meer vreugde in mijn leven gebracht dan welke andere schrijver dan ook.’ A.S. Byatt


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 12.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De hulp

De hulp
Kathryn Stockett

De hulp, eerder uitgegeven als Een keukenmeidenroman, is het ontroerende en hartverwarmende verhaal van drie vrouwen die het allesbepalende racisme in het Mississippi van de jaren zestig meer dan zat zijn en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten. Waarom wordt aan zwarte vrouwen bijvoorbeeld wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver?
Het is 1962 als de 23-jarige Eugenia, door iedereen Skeeter genoemd, besluit een carrière als schrijfster na te jagen. Naar een onderwerp hoeft ze niet ver te zoeken als op een dag haar vriendin Hilly vertelt over haar missie om in alle huizen van blanke gezinnen een apart toilet te installeren voor de zwarte hulp. Hoe meer Hilly gebrand is op deze vorm van segregatie, hoe meer Skeeter twijfelt. Ze begint de verhalen te verzamelen van zwarte vrouwen die als hulp in de huishouding werken.
Kathryn Stockett groeide op in Jackson, Mississippi. Ze studeerde Engels en Creative Writing aan de universiteit van Alabama, en verhuisde naar New York, waar ze werkte in de tijdschriftenmarketing. De hulp is haar eerste roman, die ruim twee jaar in de Nederlandse bestsellerlijsten stond en zeer succesvol verfilmd is als The Help.
'Een warme, onderhoudende en soms ook hilarische pageturner. Je sluit Stocketts karakters in je hart' - De Telegraaf
'Een absolute hit [...] Kathryn Stockett slaagt erin de sfeer van de zuidelijke VS overtuigend weer te geven via een bekwaam opgezette plot, die het boek doet lezen als een trein' de Volkskrant
'Stockett is een rasvertelster die haar meeslepende verhaal met gevoel voor timing brengt' De Standaard
'Een hartverwarmend verhaal waarin vooroordelen worden overwonnen' Trouw
'een echte booclub darling: een vlot leesbaar verhaal over het leven van zwarte huishoudelijke hulpen die blanke kinderen opvoeden' NRC Handelsblad
'Kathryn Stockett schreef [...] een kanjer van een bestseller. Het boek leest als een trein door de verschillende spreekstijlen, de oprechte, eenvoudige en vaak fysieke waarnemingen en de humor. Een hartverwarmende pageturner' Het Financieele Dagblad
'Een droomdebuut. Kathryn Stockett geeft zwarte vrouwen alsnog een stem. Knap gedaan, ma'am!' Elsevier


EPUB versie: ePub 2


Euro 4.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De jaren van onschuld

De jaren van onschuld
Edith Wharton

Na een jarenlang verblijf in Europa is gravin Olenska net teruggekeerd in haar geboortestad New York. Al snel wordt duidelijk dat zij niet meer vertrouwd is met de strikte omgangsvormen die het leven van de New Yorkse upper class bepalen. Wanneer de jonge jurist Newland Archer gravin Olenska ontmoet, heeft hij zich juist verloofd met May Welland, ‘het schrikwekkende product van het maatschappelijk systeem waartoe hij behoorde en waar hij in geloofde: het jonge meisje dat niets wist en alles verwachtte’. Tegen alle regels in raakt de welopgevoede Archer onder de indruk van het ongebruikelijke, impulsieve optreden van Olenska.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De kiezers
Jonathan Dee

Miljonair Philip Hadi verruilt na 9/11 Manhattan voor Howland, Massachusetts. Een opsteker voor het ingeslapen dorp, dat zich nu verheugt in een nieuw elan. Voor lokale aannemer Mark betekent Hadi’s komst werk, en hij raakt geïntrigeerd door zijn succes. Al snel werpt de miljonair zich op als nieuwe burgemeester van Howland. Hij schaft belastingen af en betaalt zelf wat het dorp nodig heeft. Maar deze ogenschijnlijke luxe heeft ook een schaduwzijde. Zo verliest Marks zus Candace haar baan omdat de bibliotheek gesloten wordt. Marks broer Gerry houdt een anoniem blog bij waarin hij zich verzet tegen de alleenheerschappij van Hadi. Uiteindelijk komt het tot een pijnlijke botsing tussen de middenstand en de rijken. De kiezers is een messcherpe roman over groeiende ongelijkheid in de hoogtijdagen van het populisme.

De pers over zijn eerdere werk:
‘Dee is een meester in het balanceren tussen sympathie en kritisch afstand nemen.’ Jonathan Franzen
‘Scherp, niet-moralistisch, volkomen menselijk.’ De Groene Amsterdammer
‘Elegant, levendig en complex.’ The New York Times


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 14.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De komst van een kind
Kristina Sandberg

1938, Örnsköldsvik, Zweden. Maj is twintig jaar oud, serveerster en ontmoet tijdens een weekendje uit met een bevriend stel de vijftien jaar oudere Tomas Berglund. Tomas komt uit een rijke familie en is net gescheiden. Als blijkt dat Maj ongewenst zwanger van hem is geraakt, neemt hij zijn verantwoordelijkheid en vraagt haar ten huwelijk. Zo komt Maj, van eenvoudige komaf, opeens terecht in een welgesteld milieu, met een man die ze amper kent en is ze al haar vrijheid kwijt. Tomas is dolgelukkig met de komst van het kind maar voor Maj is de zwangerschap beladen met schuld en schaamte. Ze kan echter niet anders dan haar nieuwe lot accepteren en probeert zich zo goed mogelijk aan te passen aan haar nieuwe levenssituatie.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 14.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De laatste Neanderthaler
Claire Cameron

Meer dan 40.000 jaar geleden probeert een jonge, zwangere neanderthalervrouw te overleven tijdens een strenge winter en dreigende hongersnood. Haar familie is verdwenen en ze is ten dode opgeschreven als ze niet een nieuwe groep soortgenoten vindt die haar wil opnemen. Haar zoektocht is verweven met het verhaal van de zwangere archeologe Rosamund, die een opzienbarende ontdekking doet als ze een graf blootlegt waarin de overblijfselen van een neanderthaler en een homo sapiens naast elkaar zijn begraven.
Claire Cameron baseerde zich voor De laatste neanderthaler op de laatste antropologische en archeologische onderzoeken, en schetst daarmee een geloofwaardig beeld van de nadagen van de neanderthalers.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 12.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De lachende politieman
Per Wahlöö

Iemand schiet een machinegeweer leeg in een dubbeldekker van het openbaar vervoer in Stockholm. Onder de slachtoffers bevindt zich Åke Stenström, het jongste lid van het moordbrigadeteam van de Stockholmse politie.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De man die even wilde afrekenen
Per Wahlöö

Een semi-malafide grootindustrieel wordt doodgeschoten door een man die zijn hotel binnenstapt, eenmaal schiet en via een openstaand raam het pand verlaat. Een politiek motief lijkt niet uitgesloten.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De man die in rook opging
Per Wahlöö

In Boedapest wordt al veertien dagen een journalist vermist. Het weekblad waarvoor hij schrijft ruikt een schandaal, maar de regering wil de betrekkingen met het land achter het IJzeren Gordijn niet verstoren. Martin Beck gaat zelf op onderzoek uit.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De man op het balkon
Per Wahlöö

Kort na elkaar worden twee jonge meisjes vermoord. Het gehele politiekorps van Stockholm is op de been om de dader op te sporen. Er is slechts één ding over hem bekend: hij is een lustmoordenaar.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De ontdekking van de curryworst
Uwe TimmEPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 9.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De politiemoordenaar
Per Wahlöö

Na een nachtelijke routinecontrole vindt er een vuurgevecht plaats tussen agenten en twee jongens. Eén politieagent sterft en twee raken zwaargewond. Een van de daders weet te ontkomen.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 4.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De rode dageraad
Simon Sebag Montefiore

Meesterlijk geschreven roman van de hand van een gelauwerd historicus, voor de lezers van Sebastian Faulks en Hilary Mantel

De geschiedenis komt tot leven in het schitterende drieluik Sashenka, Een koude winternacht en nu De rode dageraad

De zwarte aarde dampte al, terwijl de zon nog maar net was opgekomen. De mannen klommen op hun paarden en reden over de steppe, in de richting van de vuurrode horizon.

Benya Golden is gevangengezet in de goelag voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Hij sluit zich aan bij een strafbataljon, opgebouwd uit kozakken en veroordeelden, om te helpen de nazi’s te bevechten. Benya tekent bij de Russische cavalerie, en op een hete dag in juli 1942 wordt hij achter de vijandelijke linies gedropt. Maar wie kan hij vertrouwen in deze hel, deze haast onmenselijke periode in de geschiedenis?

De rode dageraad is het magistrale verhaal van een gewone man, Benya, zijn strijd op de steppes van Zuid-Rusland en zijn intense liefde voor een Italiaanse verpleegster. Daarnaast biedt het een ongekende inkijk in de plannen van Stalin zelf in het Kremlin, en de romance tussen zijn dochter en een journalist aan het oostfront. De personages worden op meesterlijke wijze vervlochten met de geschiedenis en vormen zo een prachtig meeslepend boek over passie, moed en overlevingsdrang.


De pers over de boeken van Simon Sebag Montefiore

'Montefiore heeft veel kennis van zaken. En hij slaagt er meesterlijk in de spanning over het lot van zijn heldin tot bijna de laatste pagina te bewaren. Het romandebuut van Montefiore is zonder meer geslaagd... Een aangrijpende kennismaking met een wereld vol willekeur, angst en moed.’ NRC Handelsblad

‘Meesterlijk… Hoe Montefiore een totaal paranoïde samenleving creëert, waarin niemand elkaar nog kan vertrouwen, hoe zijn spionnen alles over iedereen te weten komen en hoe hij genadeloos afrekent met zogenaamde tegenstanders, zonder oog voor de verwoestende gevolgen. Een verslavende historische roman.’ Metro

‘Een hartverscheurend verhaal vol passie en verraad.’HP/De Tijd

‘Méér dan een briljant verteld verhaal dat meesleurt, het is ook een belangrijk boek.’ Elsbeth Etty in NRC Handelsblad

‘Leest als een spannende roman […] Gefascineerd uitgelezen.’ Arie Storm in TROS Nieuwsshow

Gaan zitten, lezen en heel, heel erg genieten.’ Libelle
EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 12.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De schipper
Devin Murphy

De schipper van Devin Murphy speelt zich af in Noord-Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een rauw, gevoelig verhaal over een eenzame jongen in gewetensconflict: hoort hij bij zijn vaders NSB, of bij het verzet? Een aangrijpende, avontuurlijke roman voor de lezers van Anthony Doerr. Gedurende de oorlogsjaren verliest Jacob zijn broer, vader en moeder. Met de moed der wanhoop houdt hij zich in leven, heen en weer geslingerd tussen de partijen. Als Jacob in 1944 bijna achttien is komt hij als duikbootsoldaat in Duitse dienst, waar hij verschrikkelijke dingen meemaakt. Hij deserteert en sluit zich alsnog aan bij de Engelsen. ‘Een ontroerend, krachtig en belangrijk boek.’ Joseph Kertes, auteur van The Afterlife of Stars, bekroond met de National Jewish Book Award. Devin Murphy is de kleinzoon van professor Hans Jonker, een van de oprichters van de TU Eindhoven, die na de oorlog naar Canada emigreerde. Hij heeft voor dit boek veel historische research gedaan en verwerkte deels zijn familiegeschiedenis in zijn verhaal.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 12.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  

1 2 3 4 Volgende