Verwachte titels

 | 

Non-fictie vrije tijd

 | 

Waargebeurde verhalenDe don
Don Schothorst

Het verhaal van reclameman Don Schothorst en zijn verslaving aan drank, coke en seks is van een on-Nederlands kaliber

Het leven lijkt Don Schothorst toe te lachen. Op zijn negentiende start hij een carrière in de reclamewereld van de jaren zestig en hij blijkt een toptalent: op zijn 28ste is hij miljonair en een internationaal begrip in de reclamebusiness. Hij bedenkt beroemde slogans als: ‘Melk. De Witte Motor’ en ‘Het Zwitserleven-gevoel’. Maar naast zijn succesvolle carrière en ogenschijnlijk gelukkige gezinsleven houdt hij er een dubbelleven op na. In dat andere leven ontbijt hij met wodka en geeft hij miljoenen uit in bordelen, waar hij bevriend raakt met onder anderen Klaas Bruinsma en de Hells Angels. Op zijn 37ste snuift hij zijn eerste lijn cocaïne. Het gevolg is een jarenlange verslaving, met zijn privéchauffeur als dealer. Dan volgt het onafwendbare moment: hij gaat failliet en raakt alles en iedereen kwijt.

Tweeënhalf jaar volgt Schothorst een behandeling in een Londense ontwenningskliniek om zich vervolgens – na verschillende terugvallen – terug te trekken in het klooster. Daar richt hij Solutions op, de eerste particuliere ontwenningskliniek van Nederland. Maar dan slaat het noodlot wederom toe...


De pers over De Parttime-Junkie van Renee Kelder

‘Dit boek kan velen aanspreken, tot nadenken stemmen, en bovendien laten meegaan in een spannend en stilistisch hoogstaand verhaal.’ Herman Brusselmans

‘In één ruk uitgelezen. Impressive. En goed geschreven.’ Tijl Beckand

De parttime-junkie behoort tot de top 5 non-fictie literatuur van het jaar.’ Algemeen Dagblad
 


EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 12.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
De ware oprichting
Romano R. Waterval

GODS VOLEINDING - TRILOGIE - BOEKDEEL 01 (DE WARE OPRICHTING) - De reden dat er nog steeds oorlog is?! Dit boek is onderdeel van een trilogie. Het behelst de volledige controversiële strijd tussen entiteiten Gods, aangaande de Erfrechtelijke lijn. De, op waarheid gebaseerde geschiedenis, is het begin en de inzet, voor het samenstellen van de volle waarheid, het derde testament voor u! Door de ogen van een zevenjarig jongetje, die in Nederland opgroeit, komen de ware en wrange gebeurtenissen van de wereld en het heelal tot een climax. In boekdeel 1 (De ware (her)-oprichting) word geïllustreerd "het beginplan" hoe De-Ik-Ben (God) ontwaakt. Vervolgens geeft deze Ik-Ben vorm, geur en kleur aan 'al het gene' dat leeft. Het gevecht tussen de erfgenamen in den Hemelen en op den aarde, krijgt gestalte en de reden hiertoe. In boekdeel 2 (De grote voltrekking) "het eindplan" is er een bewuste trend in de beoefening aangaande de kenniskracht van Goed en Kwaad. Dit vanaf het allereerste begin. Het zet zich voort op de aarde en al het levende ondervindt de gevolgen hiervan. In alle generaties is er geen hemelse vrede geweest op de aarde. Het zou ook uitblijven tot aan de voleinding der tijden. Nu zo, gaat de list via de mensenkinderen voort. De Grootten der aarde onder het spel van "de Roeder, ofwel de Duivel, worden gezien als zijn handlangers. Zijn doel is om te blijven heersen op de aarde om alles en iedereen te misleiden. Hij slaagt erin, maar tevergeefs. Het onwaarschijnlijke gebeurt. De Ik Ben vervangt Zijnes hele schepping. Alles wordt vernieuwd! In boekdeel 3 (Het Grote Verlangen) "Het huwelijk" wordt het onstuimig liefdesleven van Halt ontvouwen. Het jongetje Ra, wordt in al zijn bedoelingen verstoord. Hij ondergaat als jongeman grimmigheid en drama voor zijn passie. * De geschiedenis van De-Ik-Ben God en de mens! Waarom, door alle generaties, er nog steeds oorlog is! Of dit ooit zal eindigen, wordt door alle 3 boekdelen aan u, strak en rechtvaardig onthuld. * U bent gewaarschuwd!

EPUB versie: ePub 2


Euro 40.49


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Gevonden door liefde
Rahil Patel

‘Gevonden door liefde’ is een ontroerend bekeringsverhaal waarin Rahil Patel vertelt hoe hij van hindoe christen is geworden. Als gunsteling van goeroe Guruji maakt Patel snel carrière in de mondiale hindoegemeenschap. Tegen de zin van zijn ouders in kiest hij ervoor om swami (priester) te worden in plaats van advocaat, dokter of zakenman. Patels krijgt veel invloed bij het opzetten van hindoecentra in de hoofdsteden van Europa. Maar de boodschap die hij brengt, heeft hemzelf steeds minder te zeggen. Patel gaat twijfelen aan het gezag van Guruji en wordt letterlijk ziek van de eisen die aan hem worden gesteld als hindoepriester. Op een dag wordt hij gevonden… door liefde. Na zijn bekering leert hij met vallen en opstaan wat het betekent om als christen te leven. Een boek dat laat zien hoe heilzaam de christelijke boodschap is, maar ook hoe pijnlijk het is om afscheid te nemen van vertrouwde waarden.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 11.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Sophia
Sophia van Sorgen

Een ontroerend en hilarisch pleidooi voor het vinden van je eigen pad
Dit is het verhaal van een jonge vrouw die ontsnapte aan beklemmende adviezen en een bezorgde omgeving en het vliegtuig pakte naar de andere kant van de wereld.
Bij Sophia is twee keer kanker gevonden. De eerste keer was ze een puberend meisje in Winterswijk, de tweede keer was ze een jonge, succesvolle vrouw in Amsterdam met de wereld aan haar voeten. De tweede keer was haar omgeving weer in paniek. Maar Sophia niet. Ze wist niet zeker of ze zou genezen maar ze wist wel dat het verloop van haar leven voortaan volgens haar regels zou moeten gaan.
Als een moderne Alice in Wonderland beweegt Sophia zich in een landschap vol bijzondere ontmoetingen om uiteindelijk thuis te komen bij zichzelf.
Sophia van Sorgen is een gesprekstherapeut, voedingsdeskundige, meditatie- en ademhalingscoach. Ze begeleid mensen met verschillende gezondheidsprogramma’s die ze heeft ontwikkeld op basis van haar eigen methode. Sophia woont en werkt in Amsterdam. www.sophiavansorgen.com


EPUB versie: ePub 2


Euro 12.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Van junk in Nederland tot manager in Nepal
Robert Strefski

Toen was daar de kans om te investeren in zijn huis. Het liep allemaal anders. Het meeslepende verhaal van iemand die de dood in de ogen keek. Je vervolgens meeneemt door Azië. Door landen en culturen. Langs tempels, pagodes en over bergen. Het terugvallen. Het vluchten. Het overleven en opklimmen. Een boeiend verslag van een voormalig drugsverslaafde die in zijn verhaal een duidelijk inzicht in Nepal geeft.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 12.50


Voorraad: Binnenkort beschikbaar


Aantal  
Twee cabrio's en een kalasjnikov

Twee cabrio's en een kalasjnikov
Mark Stroop

Mark Stroop ziet op zijn beeldscherm twee stippen tergend langzaam naar het oosten schuiven: het zijn twee van zijn luxe huurautos. Ze rijden 3500 kilometer verderop. Als blijkt dat de politie weinig kan doen, besluit Stroop tegen ieders advies in de cabrios zelf terug te halen. Samen met `meneer Saman stort hij zich in een hachelijk avontuur. De twee zetten de achtervolging in en krijgen te maken met corruptie, jihadstrijders, de Iraakse politie, Canadese huurlingen, de hoogste veiligheidsdiensten, kalasjnikovs én een in Irak afgestudeerd natuurkundige die wel erg aparte motieven heeft om twee cabrios te stelen.

EPUB versie: ePub 2
geen inkijk exemplaar beschikbaarEuro 8.99


Voorraad: Binnenkort beschikbaarAantal